Kaitsekolledž avab Balti keti nimelise õpperuumi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti Kaitsekolledži logo.
Balti Kaitsekolledži logo. Foto: Balti Kaitsekolledž

Kolmapäeval avavad Eesti, Läti ja Leedu kaitseminister Balti kaitsekolledžis koos lõpuaktusega Balti riikide ühtsust sümboliseeriva õpperuumi Baltic Way (Balti Kett).

Õppeklass Baltic Way sümboliseerib kolme Balti riigi ühtsust, koostööd ja kokkuhoidmist, vahendas Balti kaitsekolledži teade. Selle rõhutamiseks kaunistab õpperuumi otsaseina ka seinamaaling «Baltic Way», mis tuletab ruumis olijatele meelde seda ajaloolist sündmust.

Balti ketti kujutava seinamaalingu autoriks on kunstnik  Kamille Saabre. Kunstnik kasutas maali ainestikuna mitmeid ajaloolisi fotosid ja lisas informatiivseid tekste.

Kaitseminister Sven Mikser sõnul on Balti Keti nimeline õpperuum tähtis märgiline tähis, mis kehastab Eesti, Läti ja Leedu rahva koostööd. Nimelt oli just Balti kett neist teetähistest, mis viisid riikide iseseisvumiseni ning Eesti, Läti ja Leedu kaitsekoostööle, mille üks olulisem osa on Balti kaitsekolledž Tartus.

Sel aastal tuleb kolledžis esimest korda kolme kursuse ühine lõpuaktus, millega saavad Balti riigid, NATO ja partnerriigid juurde 76 kõrgema sõjaväelise juhtkonna tasemel ohvitseri ja tsiviilisikut. Kursused lõpetavad 12 vanemohvitseri, 54 staabiohvitseri ja 10 tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles