Roolijoodik põrutas autoga läbi Tartu vangla värava

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval, 13. juunil sõitis Tartu vangla territooriumile sisse sõiduauto Opel, mille juht palus end vangi panna.
Laupäeval, 13. juunil sõitis Tartu vangla territooriumile sisse sõiduauto Opel, mille juht palus end vangi panna. Foto: Politsei

Laupäeva õhtul kihutas tõkkepuud kõveraks sõites Tartu vangla territooriumile sisse sõiduauto Opel ja peatus vangla peaukse ees. Auto roolis olnud joobes mees nõudis enda vangipanekut.

Et politsei tuvastas mehel raske joobeseisundi, mis nõudis kriminaalmenetluse alustamist, siis mehe soov läks osaliselt täide. Politsei pidas ta kinni. Küll aga ei paigutatud teda soovitud kohta ehk Tartu vanglasse, vaid hoopis arestimajja Riia tänaval.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjaki kinnitusel teatati juhtunust politseile 13. juunil kella 21 ajal. Opel Omega sõitis läbi vangla eelpiirde värava ja suletud asendis tõkkepuu.

Vanglaametnikud pidasid sõidukit juhtinud isiku kinni ning ta anti üle politseile. Korrakaitsjad selgitasid, et sõidukit juhtis 55-aastane Ülo. Joobes mees kõrvaldati roolist ja peeti kahtlustatavana kinni. Esmaspäeva hommikul hoiti teda endiselt trellide taga.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik kinnitas Tartu Postimehele, et vangla igapäevatööd juhtum ei mõjutanud. Tõkkepuu on Tuuliku sõnutsi jälle töökorras. Kahju hindab Riigi Kinnisvara AS, kellele kinnistu kuulub.

Riigi Kinnisvara ASi kommunikatsioonijuht Madis Idnurm märkis, et esialgse hinnangu järgi ulatub tekitatud kahju suurus ligi tuhande euroni. Täpsem kahju on veel selgitamisel, sest sinna hulka tuleb arvata ka taastamistööd. Ettevõttel on selliste lõhkumiste korral tavaks kahju tekitajalt töö maksumus sisse nõuda ning tõenäoliselt tehakse seda ka kõnealusel juhul.

Kõveraks sõidetud ja kriipida saanud tõkkepuu oli eile lõuna paiku painutatud tagasi oma kohale, viga saanud värav aga viidud remonti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles