Piltuudis: raeplatsile ilmus heade soovide puu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raekoja platsile kerkis heade soovide puu.
Tartu Raekoja platsile kerkis heade soovide puu. Foto: Kristjan Teedema

Tartu hansapäevad tähistavad tänavu 11.-12. juulil kahekümnendat sünnipäeva. Et sünnipäevalapsele tuleb häid soove edasi anda, tõid hansapäevade korraldajad raeplatsile puu, mille külge saab igaüks riputada soove.

Hansapäevade projektijuht Jaanus Tepomees rääkis, et soovide puu jääb Raekoja platsile 12. juulini ehk hansapäevade lõpuni. «Kõik inimesed saavad puule panna soove nii perele, sõpradele, armsale inimesele, linnale kui ka maailmale. Fantaasia on piiritu,» ütles ta.

Soovide kirjutamiseks sobilikke sedeleid leiab Tartu kesklinna kaheksast hansakohvikust. Hansapäevade lõpetamisel 12. juulil on  A. Le Coqi jõelaval Sisevete Saatkonnas galakontsert noorteorkestri Reaalmažooriga. Jõekohvikust saadetakse samal õhtul kõik linlaste soovid pudelipostiga mööda jõge teele.

Tepomees sõnas, et tänavustel hansapäevadel leiab tegevust terve pere, sest kesklinna piirkond on jagatud viieks linnaks: laste-, raua-, teadus-, jõe- ja maitseelamuste linn. «See aasta Jaanilinna pole. Kuna jõgi on mitu aastat olnud hansapäevadeks kinni, siis teeme fookuse jõe äärde ning jätame Jaanilinna laada päralt, kus on tänavu rekordarv müüjaid,» ütles ta.

Kuigi hansapäevad toimuvad 11. ja 12. juulil, leiavad eelüritused aset juba päev varem, mil saab osa öökinost ja Klaaspärlimängu festivali kontserdist. Lisainfo ja programmi leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles