Tartu valla töötajad käisid taas reisil

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vallamaja Kõrvekülas.
Tartu vallamaja Kõrvekülas. Foto: Margus Ansu

Kuu tagasi käis Tartu valla 34-liikmeline esindus volikogu korraldatud nädalasel õppereisil Põhja-Poolas ja Saksamaal. Lõppeval nädalal oli Tartu valla osa töötajaid reisil Itaalias, mille kohta jagas vallavanem napisõnalist selgitust.

Tartu Postimeheni jõudis kolmapäeval info, et Tartu valla osa töötajaid on sõitnud nädalaks Itaaliasse. Kes ja miks Itaaliasse sõitis, ei õnnestunud vallavanem Aivar Soobilt tol päeval teada saada, ta ei vastanud telefonile ega pärastlõunal elektronkirjaga saadetud küsimustele.

Neljapäeval teatas vallavanem, et vastused saabuvad kirjalikult. Ni reedel ka sündis. Alljärgnevalt Tartu Postimehe küsimused Itaalia reisi kohta ja Aivar Soobi kirjalikud vastused. 

Miks sõitis Tartu valla esindus juuni teisel nädalavahetusel Itaaliasse?

Itaaliasse sõitsid Tartu valla spordikooli direktor ja tema asetäitja Eesti spordiliidu Jõud kutsel õppereisile ja külastatakse õppereisi programmis ettenähtud kohti. Osaletakse 4th CSIT World Sports Gamesil.

Kas tegemist on huvi- või õppereisiga?

Tegu on õppereisiga.

Mis on reisi eesmärk?

Eesti spordiliidu Jõud poolt on seatud eesmärgid osaleda CSIT maailmamängudel. Toimuvad konverentsid teemadel: spordimeditsiin, doping, sport kui sotsiaalne väärtus. Tutvumine Itaalia spordisüsteemi ja spordiklubide tegevusega, kogemuste vahetamine, kontaktide ja ideede saamine, spordirajatistega tutvumine.

Mitu inimest Itaaliasse sõitis, kes nad on, mis ameteid vallas peavad?

Kahjuks ei oska reisijate täpset arvu öelda, kuna see ei ole Tartu valla korraldatud õppereis.  Valla osas vaadake teise küsimuse vastust. Lisaks osalevad reisil mõningad Tartu valla tütarettevõtete töötajad.

Täpsustav küsimus: mitu Tartu valla töötajat ehk erinevate tütarettevõtete töötajat sõitis Itaaliasse õppereisile?

Tartu valla töötajatest sõitis õppereisile kaks, spordikooli direktor ja direktori asetäitja. Tartu vallavalitsus ei sekku tütarettevõtete töösse. Tütarettevõtetel on omad juhid, kes tegelevad ettevõttega ja töötajatega ning otsustavad, kas töötajad suunata lähetusse või mitte.

Täpsustav küsimus: Tartu Postimehe andmetel on sel reisil näiteks Tartu valla finantsjuht Maire Teppo, Jääaja keskuse tegevjuht Toomas Klaarman ja geopargi projektijuht Kaidi Randpõld. Mis on nimetatud töötajate eesmärk Itaaliasse tehtaval õppereisil?

Kordan veel kord, Tartu vallavalitsusest on lähetusse saadetud kaks töötajat. Tartu vallavalitsus ei reguleeri tütarettevõtete tööd muul viisil, kui näeb ette seadus. Toomas Klaarman ei ole Tartu vallavalitsuse töötaja. Järjekordselt olete te faktidega eksinud, teie väidetel on järjekordselt reisil isik, kes seal ei ole. Sama tegite te Hiina reisi kajastades ja ka Poola reisi kajastades. Reisi eesmärk oli juba eelmises vastuses.

Kas vastab tõele, et teie läksite küll sellele reisile, kuid tulite varem tagasi, põhjendades seda kolleegidele, et muidu satute jälle ajakirjanduse hambusse?

Need väited on nii absurdsed. Tartu valla vallavanema  saadab lähetusse Tartu vallavalitsus ja sel juhul ei ole vallavanemal õigust tagasi pöörduda, isegi kui ajakirjandus seda soovib.  Käesoleval hetkel ei ole vallavalitsus saatnud vallavanemat lähetusse.

Kui palju Tartu valla esinduse reis Itaaliasse maksab, kas reisi eest maksab vald?

Tartu valla esinduseks on kaks Tartu valla spordikooli töötajat. Spordikooli töötajate õppereisi eest tasus  Tartu vald. Ühe isiku õppereisi maksumus on 660 eurot.

Kas eespool mainitud kolme töötaja ehk valla finantsjuhi, Jääaja keskuse tegevjuhi ja geopargi projektijuhi reisi eest maksab Tartu vald?

Nende isikute reisi eest ei maksa Tartu vald. Üks nendest isikutest ei viibi reisil.

P.S. Reedel Jääaja keskuse üldtelefonil 449 5588 vastanud töötaja teatas, et  tegevjuhiga ei saa rääkida. «Ta pole sel nädalal Eestis, tuleb teisipäeval, 16. juunil,» selgitas töötaja. Küsimusele, kus Toomas Klaarman on, tuli vastuseks, et Milaanos (Itaalias) Expol.

Geopargi projektijuhi telefon oli välja lülitatud, finantsjuhiga ei õnnestunud ühendust saada, sest kahel mobiilinumbril vastasid teised inimesed.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles