Puuetega inimesed saavad minna pillilaagrisse

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi Tartumaa aasta vabakondlaseks valitud ning Allikabändi puuetega inimeste suurele Euroopa lauluvõistlusele viinud Assar Järvekülg  korraldab sel suvel erivajadustega inimestele pillilaagri.
Kaks aastat tagasi Tartumaa aasta vabakondlaseks valitud ning Allikabändi puuetega inimeste suurele Euroopa lauluvõistlusele viinud Assar Järvekülg korraldab sel suvel erivajadustega inimestele pillilaagri. Foto: Kristjan Teedema

Tartumaa rahvakultuuri keskselts ja Allikabänd korraldavad 5.–11. juulini Tartus muusikalaagri, kus puuetega täiskasvanutel inimestel on võimalik arendada oma pillimänguoskusi või alustada nende omandamist päris algusest peale.

Üritust toetab kultuurkapital ning pillimängu õpetavad tunnustatud muusikud ja muusikaõpetajad Kulno Malva ja Toivo Sõmer. Laagrisse tuleb arst.

Laagri peakorraldaja on erivajadustega inimestest koosneva Allikabändi mänedžer Assar Järvekülg.

«Muusikahuvilisi ja ning muusikaliselt andekaid inimesi on palju ka puuetega inimeste seas,» ütles Järvekülg. «Musitseerimisel pole puue ilmtingimata puudus. Kõige enam teatakse pimedaid muusikuid, kuid õpi- ja arenemishuvilisi on ka teistsuguste erivajadustega inimeste hulgas.»

Järvekülg lisas, et ta ei ole küll kindel, kuid võib-olla on nende pillilaager päris esimene selline laager puuetega inimestele.

Ta ütles, et kindlasti õpetatakse seal kannelt, akordioni ja parmupilli. «Lisandub ilmselt teisigi instrumente,» märkis ta. «Püüame kõikide soove arvestada nii palju kui võimalik.»

Laagrist huvitatuil tuleb saata kõigepealt e-kiri aadressil  assar.jarvekylg@mail.ee.

Kirja on vaja panna tulija nimi ja vanus, instrumendi olemasolu või selle puudumine ning kõik erisoovid nii pillimängu õppimise kui ka näiteks toidu ja muude eritingimuste kohta, samuti kontaktandmed. Kiirete küsimuste korral võib Assar Järveküljele helistada numbril 553 2716.

Järvekülg märkis, et kultuurkapitali toest hoolimata tuleb igal pillimänguhuvilisel arvestada ka väikse osalustasuga, mille suurus selgub peagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles