Talgulised tegid Piirissaarel küttepuidki

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, laupäeva hommikul sõitsid suurelt maalt Piirissaarele pea kolmkümmend vabatahtlikku, kes panid seal punkti tänavustele „Teeme ära!” talgutele.

Piirissaarel võttis tõsised heakorratööd käsile 27 vabatahtlikku. Talgujuhi Külli Kella sõnul oli nende hulgas Tartu ja Tartumaa rahvast, Tallinna lähedalt sõitis kohale kümmekonna inimese suurune sõpruskond ning appi tulid ka Varnja kordoni neli piirivalvurit. Neil viimastel väga suurtel abilistel tuli küll vahepeal töö katki jätta, kaks piirivalvurit pidid sõitma Peipsile piiririkkujaid tabama.

„Saar sai palju ilusamaks. Kõik, ka lapsed, olid väga tegusad,” kiitis talgujuht. Talgulised tegid korda piknikukoha paviljoni ja võtsid selle ümbert ligi 50-meetri raadiuses maha võsa. „Võsahunnikud tulid väga kogukad, sealt saab mõni inimene endale kütet, sest osa puid olid juba suured,” märkis Külli Kell.

Võsast raiuti välja ka kemmerg, millele tehti kapitaalremont. Korda sai velskripunkti ja vallamaja ümbrus ning õhtupoole liiguti sealt kaugemalegi endise kultuurimaja poole. „Tallinna kandi sõpruskond jäi saarele ööbima, nad pidid pühapäeval veel midagi tegema, kui tööd leidub,” rääkis talgujuht.

Piirissaare rahvas kostitas abilisi hea ja paremaga: Robert Sakk tõi kasti suitsukala, Kalju Sakk kuivatatud särgi ning Piirissaare vallasekretär Maria Korotkova keetis suure potitäie kalasuppi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles