Tammeka muutis liidrite elu pingeliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora kaitsja Markus Jürgensoni olek ütleb kõik. Kuigi Tammeka vastu jooksid pealinlased platsile kuldsetes särkides, tegid tartlased Flora kullaheitluse keeruliseks. Tartu võitis 2:1.
Flora kaitsja Markus Jürgensoni olek ütleb kõik. Kuigi Tammeka vastu jooksid pealinlased platsile kuldsetes särkides, tegid tartlased Flora kullaheitluse keeruliseks. Tartu võitis 2:1. Foto: Rein Murakas

Tammeka fännid ei saanud laupäeval osa võtta Spordibaasi spordipubi korraldatud spordipäevast. Samal ajal vajas nende iidolmeeskond toetust. 

 

Kas oli fännide toetus niivõrd tõhus, aga sündis see, mida ei ole varem juhtunud.

Kui paljud jalgpallifännid olid kindlad, et tänavune Eesti meister on juba selge, tegi Tammeka laupäeval teoks oma plaani ning alistas kodus FC Flora. Raske oli loota juba kuus kohtumist järjest kaotanud Tammeka võitu meistritiitli poole rühkiva meeskonna üle, kuid nii see läks.

Hoolimata pealinlaste vägevast hoost kogu kohtumise vältel ei suutnud nad mänguolukorras nahkkera Tammeka väravasse saata, sest kord tegid head tööd tartlaste kaitsjad, järgmisel hetkel aga vääratasid vastased.

Põnev mäng

Kohtumine muutus põnevaks 28. minutil, kui Reio Laabus Tammeka kauglöögist juhtima viis. Seepeale üritasid kuldsetes vormides mänginud florakad, mis nad üritasid, kuid väravavõrku pall ei maandunud.
83. minutil suurendas skoori Mikk Laas ning uskumatuna tundunud lootus oli saamas tõeks. Kuigi kolmandal lisaminutil lõi Sander Post Florale penalti, said tartlased kirja olulise võidu.

Võit on seda hinnatavam, et ei kumbki peatreener, ei Tammeka loots Marko Kristal ega Flora vedaja Martin Reim, suutnud meenutada, kas Tammeka jõud on varem Florast üle käinud. Tänavu kindlasti mitte ja ka mulluse hooaja meenutamisest polnud abi.

«Ükskord see pidi ju juhtuma,» on Kristal rahul. «Poisid võtsid ennast kokku ja platsil tundus olevat juba see meeskond, kes kevade poole mängis.»

Esimese paarikümne minuti mängupilti pidas Kristal siiski logisevaks. «Ent siis läks kõik paika,» kiitis ta, «eks ma pärast mängu olin natuke rahutu, et ei kasutatud ära kõiki momente, mis meil tekkisid.» Ent võit Flora üle on võit meistriliiga liidri üle ja lõppkokkuvõttes ei tohiks see torisemiseks põhjust anda.

Kohtumised Tammekaga on omapärasel kombel saanud Eesti meistritiitli pärast heitlejaile kõige otsustavamaks. Tartlastega viikimängimine oli üks põhjus, miks Levadias sai hundipassi peatreener Igor Prins, kuna meistritiitel tundus klubi juhtidele olevat maha mängitud.

Kaotus Tammekale tegi aga praeguse tabeliliidri Flora olukorra üsna pingeliseks. Nüüd lahutab neid Levadiast vaid üks punkt. «Tiitlivõitluse suutsime huvitavaks teha jah,» muigab Kristal, «ja miks nad peaksidki seal üleval ennast rahulikult tundma.»

«Kaasaelajatele on olukord nüüd natukene huvitavam,» nõustus ka Reim.

«Mõnes mõttes oli meil halb päev, mitmed momendid jäid esimesel poolajal ära kasutamata,» kirjeldas ta. «Kerge peataolek oli, palju valesid otsuseid ja üksteise mittemõistmist.» Reim möönis, et väga hea tabeliseis ja võidukohustus võis florakad veidi krampi ajada. «Liidripositsiooniga peab oskama elada ja hakkama saada,» sõnas ta.

Liidripositsioon on Floral ohus juba laupäeval, kui minnaksegi vastamisi pearivaali Levadiaga.

Täna karikamäng

Tartlastel on tabelisse kogutud 36 silma ja endiselt ollakse tabelis kuuendad. Võit Flora üle andis Tammekale hulgaliselt positiivset toonust ja enesekindlust. «Loodame, et seda jätkub hooaja lõpuni,» sõnas Kristal. Järgmise kohtumise meistriliigas peab Tam­­meka 16. oktoobril, kui sõidetakse külla Kohtla-Järve Lootusele.

Juba täna peetakse aga Tamme staadionil karikavõistluste kaheksandikfinaali kohtumine, kus vastaseks on Narva Trans.

Ajalooline võit
• Laupäeval, 2. oktoobril Tartu Tamme staadionil.
• Tartu JK Tammeka – Tallinna FC Flora 2:1 (1:0).
• Väravad: 28. minutil
Reio Laabus, 83. minutil Mikk Laas, kolmandal lisaminu­­til penaltist Sander Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles