Tartu kõrgema kunstikooli juhina jätkab Vallo Nuust

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Nuust galeriis Noorus.
Vallo Nuust galeriis Noorus. Foto: Kristjan Teedema

Reedel kogunes haridus- ja teadusministeeriumisse valimiskogu, et otsustada, kes saab ministeeriumi poolt saladuses hoitud kolme kandidaadi hulgast Tartu kõrgema kunstikooli rektoriks. Sellele ametikohale osutus valituks Vallo Nuust (53), kes on rektorina töötanud aastast 2005.

Vallo Nuust on lõpetanud aastal 1992 Tartu ülikooli ajakirjanduse erialal, omandas aastal 2003 samal erialal magistrikraadi ja on praegugi osalise koormusega ajakirjandusõppejõud. Aastail 2003 – 2011 õppis ta sama ülikooli sotsiaalteaduskonna doktorantuuris ja peale selle on ta harinud ennast paljudel täiendkoolitustel.

Ajakirjandustööd tegi ta aastast 1988, enne esimest korda rektoriks valimist oli ta aastail 2001-2005 Postimehe reporter.

Tartu kõrgema kunstikooli rektori uus ametiaeg algab tänavu 1. augustil ja lõpeb 31. juulil 2020.

Rektori valis ministeeriumi teatel seitsmeliikmeline valimiskogu, kuhu kuulusid kaks ministeeriumi esindajat, kaks Tartu kõrgema kunstikooli nõunike kogu esindajat, üks kooli õppejõud ja üks üliõpilane ning MTÜ Eesti Kultuuri Koda esindaja.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles