Korstnale päikese tegijad tahavad päästa inimkonda hukust

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikest tuli korstnale jäädvustada köie otsas rippudes.
Päikest tuli korstnale jäädvustada köie otsas rippudes. Foto: CO2crew

Tartu keskkatlamaja korstnale 60 meetri kõrgusele maapinnast on teinud ööl vastu 10. juunit viiemeetrise läbimõõduga šabloontehnikas päikese tartlaste tänavakunstirühmitus CO2crew. Päikesekiirte alla on kirjutatud inglise keeles «Full solar is in our reach» («Päikeseenergia on käeulatuses») ja selle alla pisikeselt rühmituse märk. Tegijad jagavad meie lugejatega oma blogi ja teose valmimise videot.

«Me oleme vastutavad teisipäeva öösel keskkatlamaja korstnale ilmunud töö eest,» kirjutas täna õhtupoolikul CO2crew Tartu Postimehele. «Oleme põlised tartlased, aga töö ja blogi on ingliskeelne, kuna sõnum on mõeldud globaalsele publikule.»

Oma blogis on CO2crew kirjeldanud tööks ilma poolest sobiva öö ootamist. Nad alustasid 10. juunil kell 1 öösel ja lõpetasid kell 4, aega läks kaks tundi kavandatust kauem. Ülal maalingu tegemise ajal panid nad tähele, et neid on märgatud, mööda sõitis ka paar politseiautot. Kokkuvõttes möödus kõik hästi, ilma häirivate vahejuhtumiteta.

«Teos on nähtav üle linna ja kannab tähtsat sõnumit,» märgib CO2crew. «Me loodame, et see meeldib Tartule.»

CO2crew nimetab ennast entusiastidest koosnevaks rühmituseks, kes tahab päästa inimkonda hukust, mis ähvardab maailma lähema 100 aasta jooksul, kuid mida ei võeta tõsiselt.

«Me oleme piisavalt motiveeritud ja rahastatud,» on kirjutatud blogis. Sealsamas on kirjas, et pärast esimest tegu keskkatlamaja korstnal järgneb peagi teisi.

Blogi saab lugeda siit.

Päikese kujutise tegemise videot saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles