Tänavakunsti uus saavutus: Tartu kesklinna kohale kerkis päike

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaling korstnal. Selle all on ingliskeelne tekst, mis ütleb, et päikeseenergia on käeulatuses.
Maaling korstnal. Selle all on ingliskeelne tekst, mis ütleb, et päikeseenergia on käeulatuses. Foto: Raimu Hanson

Tartu keskkatlamaja korstnale, mis asub Turu tänava ääres kesklinna servas, on maalitud mitmevärviline päikese kujutis. Päikesekiirte all on tekst "Full solar is in our reach" ("Päikeseenergia on käeulatuses").

Maalingu ja teksti autor on sellega hakkama saanud tõenäoliselt köie otsas rippudes.

Tartu tänavakunstnike loomingu heade tundjate küsitlemisel selgus, et see maaling on neile midagi uut. Selle on teinud mõni kaugemalt pärit tänavakunstnik või mõni kohalik uustulnuk.

Korsten kuulub Fortumile, mille juhatuse esimees Margo Külaots ei osanud täna öelda, kuidas täpselt maaling korstnale tekkis, kuid ta kinnitas, et territoorium on valve all.

«Pilt on kena ja tundub, et ka sõnum läheb kokku meie suunaga minna üle taastuvatele energiaallikatele,» lisas Margo Külaots. «Seega on pilt isegi sümboolne, olles maalitud kasutusest välja jäetud fossiilkütuseid kasutanud katlamaja korstnale.»

Juhatuse esimehe sõnul pole veel otsustatud, mida täpselt katlamaja ja korstnaga teha. «Oleme lammutanud katlamaja kõrvalhooned, et ehitada kinnistu kesklinnapoolsesse serva kaugjahutusjaam,» märkis ta. «Selge on see, et me katlamaja enam ei kasuta. Edasised otsused teeme järk-järgult.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles