Vanemuise juht Toomas Peterson kandideerib ka järgmiseks ametiajaks

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Peterson Vanemuise väikese maja ovaalsaalis.
Toomas Peterson Vanemuise väikese maja ovaalsaalis. Foto: Margus Ansu

Teater Vanemuine kui sihtasutus kuulutas välja avaliku konkursi sihtasutuse juhatuse liikme ehk teatrijuhi ametikoha täitmiseks. Praegune juht Toomas Peterson ütles, et ta kavatseb kandideerida. «Mul saab kolmeaastane leping 31. detsembril läbi,» ütles ta. «Ma olen otsustanud, et ma kandideerin kindlasti.»

Vanemuise personali- ja sisekommunikatsiooni juhi Keiu Kaljujärve teatel valitakse juhatuse liige ametisse kuni viieks aastaks algusega 1. jaanuar 2016. Juhatuse liige ehk teatrijuht vastutab riigi asutatud sihtasutusena töötava teatri juhtimise eest, pidades silmas kunstilisi ja majanduslikke eesmärke. Olulisimad ülesanded on teatri majandustegevuse planeerimine ja kavandatud loometegevuste elluviimine.

Kandideerimise eelduseks on kultuuri-, teatri- ja majanduselu väga hea tundmine, riiklikult tunnustatud kõrgharidus, vähemalt viieaastane organisatsiooni või selle osakonna juhtimise kogemus, samuti hea algatus- ja otsustusvõime, väga hea suhtlemis- ja väljendusoskus ning vähemalt ühe võõrkeele valdamine. Kandideerijal tuleb esitada 31. augustiks avaldus, elulookirjeldus, kõrgharidust tõendava dokumendi koopia ja kirjalik visioon Vanemuise teatri arengu kohta aastatel 2016–2020.

Kui allakirjutanu oli viimast lõiku lugenud, tekkis tal mõte, et võiks ka ise teatrijuhiks kandideerida. Kui suur oleks kultuurihuvilisel reporteril šanss võita konkursil praegust teatrijuhti? «See on küsimus, millele suudab vastata ehk nõukogu, kes ju lõpuks teeb kandidaatide hulgast valiku,» ütles Toomas Peterson.

Vahest on see konkurss lihtsalt formaalsus ja Vanemuise teatri juhi ametikoht läheb niikuinii jätkuvalt praegusele?

«Iseenesest juba dokumentide esitamise tähtaeg – hiljemalt 31. august – näitab, et kõigil, kes konkursitingimustele vastavad, on terve suvi ehk teisisõnu piisavalt aega, et oma mõtted Vanemuise visiooni kohta paberile panna ja oma kandidatuur esitada. Kas osutun valituks mina või keegi teine, ei oska ma öelda, seda otsustab nõukogu,» ütles Peterson. «Ma tean, et ma ise ei tohi kuidagimoodi lõdvalt lasta. Ma pean tegema samuti arvestatava ettepaneku, mis Vanemuisest järgmiste aastate jooksul peab saama.»

Ilmselt ongi kandideerimistingimustes kõige tähtsam see punkt, mis ütleb, et tuleb koos muude dokumentidega esitada kirjalik visioon Vanemuise teatri tuleviku kohta. Mis on kõige tähtsam nendest punktidest, mida Peterson visiooni kirja paneb?

«Neid jooni, mida ma siiani olen ajanud, ajaksin ma ka edasi,» ütles ta. «Minu meelest on kõige olulisem, et Vanemuine jääks kolme žanri teatrina sellisel moel Tartusse alles.»

Vanemuise juhi konkursile kandideerijatel tuleb dokumendid esitada aadressil Vanemuise 6, 51003 Tartu või digitaalselt allkirjastatuna e-postitsi keiu@vanemuine.ee, märgusõna «Konkurss».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles