Õpilastest kasvasid kolleegid ja sõbrad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Need noored pole enam üliõpilased, vaid rohkem nagu kolleegid, partnerid ja sõbrad," rääkis täna diplomi saanud tudengitelt südamlikke õnnitlusi vastu võttes maaülikooli ergonoomika ja töötehnoloogia dotsent ja meditsiinidoktor Eda Merisalu.

Kõhklused ja ebakindlus, mis valdab paljusid ülikooli tulles, on stuuduimi vältel asendunud tugeva mõtlemise ja anlüüsivõimega, kinnitas Merisalu. «Õppejõuna on mul veendumus, et nad kõik on seda diplomit väärt,» kinnitas Merisalu. Ta lisas, et noortest on kahju lahkuda ja hea meelega jätaks ta suurema osa neist tööle ülikooli juurde. Õpetama ja teadustööd tegema. Nii palju doktorandikohti paraku pole.

Maaülikooli tehnikainstituudi aktusega sai alguse tänavune suur lõpuaktuste maraton. Täna said lõpudiplomi biotehniliste süsteemide, tehnotroonika, tehnika ja tehnoloogia, energiakasutuse, tootmistehnika ja ergonoomika õppekavade lõpetajad.

Sel ja järgmisel nädalal tuleb maaülikoolis veel neli lõpuaktust. Tartu ülikoolis algab lõpuaktuste periood järgmisel nädalal ja vältab juuni lõpuni.

Tuleval nädalal peetakse lõpuaktusi veel ka kaitseväe ühendatud õppeasutustes, Tartu tervishoiukõrgkoolis, Tartu kõrgemas kunstikoolis ning enamikes Tartu üldhariduskoolidest. Kutsehariduskeskuse aktus tuleb vahetult jaanipäeva eel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles