Tartu osaleb ülemaailmses kunstiprojektis Inside Out

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baeri tänava punastest tellistest tühi maja sai täna oma akendele kolmekümne kaheksa tartlase portree.
Baeri tänava punastest tellistest tühi maja sai täna oma akendele kolmekümne kaheksa tartlase portree. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Baeri tänava alguses asuv tühi punastest tellistest maja sai täna oma akendele kolmekümne kaheksa tartlase portreed, mis on osa ülemaailmsest kunstiprojektist Inside Out.

SA Domus Dorpatensise nüüdiskunsti meeskonda kuuluva Helle Ly Tombergi sõnul sündis Inside Outi kunstiprojekt neli aastat tagasi, kui kuulus prantsuse tänavakunstnik JR võitis TEDi konverentsil oma idee teostamiseks suure rahasumma.

«Tema unistus oli, et igal inimesel oleks võimalik enda portreega väljendada oma häält ühiskonnas ja nii maailma positiivsemaks muuta,» sõnas Tomberg. Nüüdseks on projekt levinud juba 118 riigis üle maailma.

Tombergi sõnul pannakse Baeri tänava majale fotod, kus on kujutatud aprillis ja mais Tartu tänavatel pildistatud inimesi. Pildistatavate hulka on sattunud ka näiteks näitleja Peeter Volkonski, asotsiaalsete elukommete poolest tuntud tartlane Erki Hüva ja luuletaja Aare Pilv.

«Me püüame näidata nende piltidega, et me kõik oleme üksteise suhtes sallivad,» sõnas Tomberg. Kunstiprojekti meeskonda kuuluvad veel Maria Kurm, Kristina Rästas, Risto Aman ja Eve-Lii Sirel. Fotod jäävad Baeri maja akendel vähemalt kaheks-kolmeks nädalaks.

Kunstiprojektist saab täpsemalt lugeda internetiaadressilt www.insideoutproject.net.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles