Töömalev pakub nii tööd kui lõbu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile korrastasid malevlased seiklusparki, et võtta täna vastu rühm, keda tuleb atraktsioonidel aidata. Pildil malevlased Johanna Ojasild (esiplaanil), Leen Altmets ja Roman Bobnov.
Eile korrastasid malevlased seiklusparki, et võtta täna vastu rühm, keda tuleb atraktsioonidel aidata. Pildil malevlased Johanna Ojasild (esiplaanil), Leen Altmets ja Roman Bobnov. Foto: Kristjan Teedema.

Sellel nädalal alustasid noorte töömaleva rühmad. Esimesena võtsid üksteist 15–16-aastast noort ette teekonna Tartu seiklusparki, kus on plaanis kaks nädalat koristada ning teha töötubasid.

Kuigi enamik noori oli varem seiklusparki külastanud, tutvuti esmaspäeval esialgu pargiga ning katsetati atraktsioone ja sõideti Segway ehk elektrilise tasakaaluliikuriga. Lõbule järgnes töö ning malevlastel tuli tuule ja tormi tõttu maha langenud oksi koristada.

Täna on noored malevlased instruktorid-abilised. Iga seikluspargi atraktsiooni juures on üks noor, kes märgib ära, kui seikleja on atraktsiooni läbinud. Lisaks juhendatakse rajal olijaid ning aidatakse varustust tassida.

Hoitakse kokku

Nädala alguses seikluspargis alustanud noored rääkisid, et tulid malevasse taskuraha teenima, kuid eelkõige soovitakse suvel midagi toredat ja meeldejäävat kogeda ning uusi sõpru leida.

Johanna Ojasillal on tänavu kolmas malevasuvi. Ta on varem Rimis kaupa välja pannud ja aidanud Oskar Lutsu majamuuseumis lastele mänge ja üritusi korraldada.

Leen Altmets alustas nädala alguses oma esimest malevasuve. Tema sõnul tuli otsus seikluspargi kasuks, kuna see tundus teiste võimaluste seas kõige huvitavam ning kodule lähedal. Ojasild lisas, et tema sõprade hulgas on malevas töötamine traditsiooniks, ning arvas, et järgmisel suvel võib teda taas malevas näha.

Noorte töömalev

  • 8. juunist 28. augustini.
  • 44 rühma 7–18-aastastele.
  • Tööd saab ligi 700 noort.
  • Heakorratööd, reklaamlehtede jagamine, marjakorjamine, töötubade korraldamine jpm.

Seikluspargi esimese rühma juht Viivika Leppik tundis rõõmu, et malevlastel on motivatsioon töötada ja hoitakse omavahel kokku. «Noored on hästi tublid ja olen väga rahul oma rühmaga. Nad on ise ka õnnelikud, et töötavad seikluspargis, kus neil lubatakse puhkepausidel ronida ja Segwayga sõita,» ütles ta. 

Lisaprogramm

Rühmajuht tõdes, et ronib ise samuti koos noortega seikluspargis ning kamandaja rolli ta endale ei võta, vaid teeb malevlastega kõik tegevused ja tööd kaasa.

Lisaks viiele tööpäevale on sellel nädalal plaanis tähetorni ja tuletõrjedepoo külastus. Samuti osaletakse paberimuuseumi töötubades. Nädalavahetusel aga sõidetakse kogu rühmaga Elvasse järve äärde piknikule. 

Sel suvel saab Tartus tööd ligi seitsesada noort, kellel oli võimalus valida 44 rühma vahel nii linnas kui väljaspool Tartut. 7–18-aastastele pakutakse mitmesuguseid töid: näiteks saab müüa muusikafestivali pileteid, aidata hansapäevadel korraldada töötubasid, teha heakorratöid, korjata marju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles