Sõpruse ringi männikust kadus onn ja lahkus siilipere

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISS Eesti ASi arboristid Eduard Lepind (vasakul) ja Kalev Jürgenson (paremal) ning nende abiline Andres Madissson puhastasid Sõpruse ringi haljasala kõigest liigesest.
ISS Eesti ASi arboristid Eduard Lepind (vasakul) ja Kalev Jürgenson (paremal) ning nende abiline Andres Madissson puhastasid Sõpruse ringi haljasala kõigest liigesest. Foto: Margus Ansu

Autokoorem prügi ning vähemalt kuus koormat kuivanud oksi – sellise saagi kogusid eile ja täna Sõpruse ringi mägimännikut kõigest liigsest puhtaks rookinud arboristid ja nende abilised.

«Esimesel päeval oli vaatepilt päris hirmus, korjasime siit kokku autokoorma bomžide prügi,» rääkis Sõpruse ringi mägimännikut puhastanud ISS Eesti ASi arborist Kalev Jürgenson.

Töö käigus lammutati ka keset mägimännikut konutanud bomžide ehk kodutute onn.

Kuuldus seal halajasalal elavatest kassidest ei leidnud aga kinnitust.

«Oi, kasse siin küll ei elanud, see jutt on kellegi vaimusünnitus,» ütles Kalev Jürgenson. «Siin oli tõesti kassitoit, aga hommikuks ei olnud keegi neid graanuleid puutunud.»

Küll elas mändide all siilipere, kes ööl vastu teisipäeva sealt minema kolis. Kas ajutiselt või päriselt, näitab aeg.

Eile saagisid arboristid haljasala keskelt maha kuivanud ja risti-rästi kasvanud oksi. «Siin tuleb lausa raaghaaval edasi liikuda, kõik on nii metsik,» rääkis arborist Eduard Lepind.

Esmaspäeval sõidutati ringilt minema kaks ja täna veel vähemalt neli koormat kuivanud oksi.

Plats tühjaks ei jää, väliselt polegi seal suuri muutusi näha. «Me ei tee sinna tühja platsi,» kinnitas Tartu linnavalitsuse arborist Kaire Zimmer. «Välimised männid näevad piisavalt head välja ja puud saavad pärast kuivanud okste eemaldamist ruumi juurde.»

Uusi mägimände platsi keskele istuda ei saa, sest mändidel pole seal kasvamiseks piisavalt valgust.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles