Kohus konfiskeeris roolijoodikutelt kuus sõidukit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Lauri Kulpsoo

Tänavu on Lõuna-Eestis kohtuotsustega konfiskeeritud sõidukid kuuelt roolijoodikult. Ühelt roolis alkoholijoobes korduvalt tabatud mehelt konfiskeeriti lausa kaks sõidukit.

Tartu maakohus tunnistas 56-aastase Aivar Voika süüdi selles, et ta juhtis 24. mai õhtul Elvas Vellavere teel mootorsõidukit Pontiac Trans Sport, olles alkoholijoobes. Kohus määras mehele karistuseks tingimisi vangistuse ning võttis peaaegu kaheks aastaks ära juhtimisõiguse, teatas Tartu kohtute pressiesindaja.

Katseajal peab ta täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Lisaks  otsustas kohus rahuldada Lõuna Ringkonnaprokuratuuri taotluse sõiduauto konfiskeerimiseks.

Meest kohtus süüdistanud prokurör Jüri Vissaku sõnul on see juba teine sõiduk, mille prokuratuur on palunud Voikalt konfiskeerida. Sama mees astus viimati kohtu ette 2013. aasta jaanuaris, kui Lõuna prefektuuri politseiametnikud pidasid Elvas kinni sõiduki Mazda Xedos, mille roolis oli alkoholijoobes Voika.

Kohus tunnistas toona mehe süüdi ning lisaks määratud karistusele konfiskeeriti talt kohtuotsuse alusel auto. Nüüd, kaks aastat hiljem, peab mees oma järjekordse teo eest vastutama ning juba teisest sõiduautost riigi kasuks loobuma. «Tahan loota, et järgmist korda ei tule,» avaldas prokurör ning lisas, et viimane kohtuotsus ei ole veel jõustunud.

Ka kõik teised roolijoodikud, kellelt konfiskeeriti sel aastal sõiduk, olid mehed vanuses 35–55 eluaastat. Neist kolm juhtisid sõidukit Tartus ja kaks Jõgevamaal.

Roolijoodikute suhtes tehtud tänaseks jõustunud konfiskeerimisotsused:

35-aastaselt Jevgeni Voltškovilt konfiskeeriti sõiduauto BMW 520
41-aastaselt Sven Avgustovskilt konfiskeeriti sõiduk MB Vito
41-aastaselt Peedu Kannalt konfiskeeriti sõiduauto Audi A4
53-aastaselt Sergei Rouhijainenilt konfiskeeriti mopeed
55-aastaselt Vladimir Väranenilt konfiskeeriti sõiduauto VW Passat

Allikas: Tartu maakohus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles