Galerii: maadlejad heitlesid Hackenschmidti mälestusvõistlustel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure «Hacki» või siis «Vene Lõvi» (need olid Georg Hackenschmidti rahvapärased hüüdnimed) mälestusvõistlustel olid meie kreeka-rooma maadlejatelt mõõtu võtmas ka  Venemaa ja Läti matimehed ning naistemaadluse esindajad.

Eesti maadlejad suure külalislahkusega silma ei paistnud, kinnitas maadlustreener Voldemar Press. Lõpuks viidi võõrsile vaid tosin auhinnalist kohta, sh. kolm esikohta.

Võistluste üks põnevamaid hetki oli raskekaalus, kus EMÜ SK maadleja Kaarel Maaten võitles vastase õnnestunud heitest sillas nii võimsalt, et lätlasel ei õnnestunudki teda 4:0 eduseisus seljatada. Eesti mees suutis hoopis ise ennast võiduseisu keerata ja lätlase õlad olid peagi matil.

Teise esikoha võitis EMÜ SK-le Silver Tõgen ning sama klubi teenis veel kaks kulda ka naistemaadluses. Marianne Kilk oli võidukas kahe seljavõidu tulemusena ja Viktoria Vesso ei leppinud ka nendel võistlustel punktivõitudega, vaid seljatas vastased hea tehnilise maadlusega.

TÜ ASK mehed jätsid Taaralinna samuti kaks esikohta. Vastaseid ületasid nii Mait Madi kui ka Magnus Piirits.

Hõbemedali saajaid oli samuti kuus: Karlis Ander All ja Ivan Kulak (Kalev/Englas) maadlesid tublilt ja oskuslikult kuni finaalideni, kus tuli leppida kogenenumate võiduga. Samast klubist oli ka Martti Laube seenioride hulgas väärt hõbemedalit.

TÜ ASK noormehed Rainer Grosberg ja Ott Heliste said samuti teise koha, nagu ka Uku Paul Tuuling (EMÜ SK).

Pronksise autasuga lõpetasid kevadise hooaja Max Hristjuk (Kalev/Englas) ja Kristjan Arold (EMÜ SK).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles