Seli ehitab Plasku ümber lukshotelliks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari aasta pärast võib Emajõe ärikeskuses asuda Tartu esinduslikem hotell.
Paari aasta pärast võib Emajõe ärikeskuses asuda Tartu esinduslikem hotell. Foto: Sille Annuk

Emajõe ärikeskuse suurrentnik Playtech Estonia lahkub järgmise aasta sügiseks Plaskust ning 13-korruseline klaasist büroohoone ehitatakse ümber Tartu ainsaks neljatärnihotelliks.


Estiko juhatuse esimehe Ain Tammvere kinnitusel on nad saanud Playtechilt rendilepingu lõpetamise teate, mille järgi annab firma hiljemalt järgmise aasta septembriks ruumid üle.

Tammvere väitel ei tulnud Playtechi lahkumisteade üllatusena. «See ei löönud meil jalgu alt,» ütles ta ning kinnitas, et juba 3-4 kuud on tegeldud Plasku arendamisega ehk teemaga, mida teha siis, kui Playtech välja kolib. Üks ideedest on ehitada Plasku ümber hotelliks.

«Me oleme mitu aastat mõelnud, et Tartule kuluks ära üks keskmise suurusega korralik vähemalt neljatärni hotell. Oleme seda äriplaani teinud Ülikooli tänava kohta, aga kui me võtame Tasku, Dorpati konverentsikeskuse ja kogu selle kvartali, siis juhtimise seisukohast sobiks see hotell ka siia,» rääkis Tammvere.

Ta lisas, et üle kümne aasta vanal hoonel on tekkinud juba esimesed väsimuse tundemärgid ning tehnosüsteemid vajaksid mingil ajal nagunii värskendamist.

Projekteerimine käib

Praeguseks on sõlmitud kok­kulepe Kalle Rõõmuse arhitektuuribürooga ning projekteerimine käib. Paari nädala pärast peaks valmima eskiisprojekt, mille põhjal hakatakse hindama hotelli võimalikku ehitusmaksumust ning täpsustatakse äriplaani.

Eskiisprojekti ülesanne on lahendada ka Plasku tulevane liikumisskeem – kus liiguvad jalakäijad, kuidas käib kaupade vedu jms.

Idee järgi võiks ühel korrusel olla umbes kaheksa ning hotellis 60 tuba. Tubade täpne arv sõltub nende suurusest ja sealsetest lisavõimalustest.

Lisaks on plaanis praegune saunakompleks ümber ehitada nüüdisaegseks lõõgastuskeskuseks, kus oleksid näiteks ka jõumasinad. Samuti on ülemistele korrustele plaanis rajada linnavaatega restoran. Mõlemad oleksid osa hotellist, kuid samal ajal saaks neid kasutada kõik soovijad.

See, kas hotelli sissepääs tuleb esimesele või teisele korrusele, pole veel otsustatud.

«Eri lahendusi hakatakse kaaluma, aga selge on see, et sissepääs peab olema korralik ja hästi nähtav,» lausus Tammvere.

Plasku remondi käigus on plaanis tekitada ka Taskule juurde umbes 4500 ruutmeetrit kaubanduspinda. «Turul liigub praegu kaupmehi, kes vajaksid kesklinnas lisapinda,» ütles Tammvere ning kinnitas, et neil on juba huvilisi.  

Playtech kolib

Playtechi juht Juha Olavi Korhonen ei soovinud veel kommenteerida firma lahkumist Plaskust ning võimalikku uut asukohta.

Teada on aga, et Korhoneniga seotud ettevõte Bandwick Investments ostis eelmise aasta lõpus Eesti Postilt 28 miljoni krooni eest ära Tartu kesklinnas asuva postimaja ning praegu käivad hoones ümberehitustööd.

«See, kuhu nad lähevad, pole ju mingi saladus,» lausus Tammvere. «Kuna me oleme kaubahalliga nende naabrid, siis ju ikka näeme, mis teisel pool seina toimub. Pole vaja väga palju mõelda, et mõista, kes sinna majja lõpuks tuleb.»

«Ma isegi ütleksin, et Playtechi seisukohast oli see ainuõige otsus,» lausus Estiko juhataja ning selgitas, et kuna tegu on spetsiifilise ettevõttega, siis on neil teistsugused nõuded kui tavalisel bürooüürnikul. «Kui nad ehitavad endale ise oma vajadustest lähtuva hoone, siis on palju lihtsam neid nõudeid tagada.»

Peamiselt online-kasiinode tootmisega tegelev Playtech asub praegu laiali Plasku seitsmel korrusel ning on hõivanud oma ligi 400 töötajaga 60 protsenti büroohoonest.

Seli: Ootan huviga Plasku uut ajastut

Estiko omanik Neinar Seli: «Äris on edukad ainult need, kes on paindlikumad ja reageerivad kiiresti turu nõudlustele. Tartusse tuleb järjest rohkem rahvusvahelisi suuri konverentse ning nõudlus neljatärnihotelli järele suureneb. Ma ootan huviga Plasku uut ajastut. See maja on linlastel hästi vastu võetud ning omamoodi Tartu sümboliks saanud. Aga sümbolit tuleb pidevalt läikima lüüa ning praegu on paras aeg anda talle uus sisu ja nägu.» (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles