Linnas ekselnud pardipere jõudis turvaliselt jõele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pardipere teekond läbi Tartu Emajõele.
Pardipere teekond läbi Tartu Emajõele. Foto: Risto Mets

Nagu kevaditi ikka, ilmub Tartus linnaliiklusesse pardimammasid koos poegadega, kes on koorunud veekogudest kaugemal. Teekond läbi linna Emajõele on teinekord päris ränk ja paljud leiavad auto rataste all oma otsa.

Täna jõudis Tartu Postimeheni informatsioon, et Vanemuise pargis pesitsenud emapart on koos kuue pojaga takerdunud Õpetaja tänava hoovi. Hea inimese abiga liikusid nad Vanemuise mäele, kuid sealt edasi kaotas pardimamma orientiiri ega tahtnud enam jõe poole minna.

Põikpäise pardimammaga kord Kitsa tänavani, kord jälle Vanemuise tänavani jalutamine näis lõputu. Katsetasime teist varianti. Palusime kõrvalasuvast aasia toitude restoranist Vaga Mama ühe kasti, korjasime pojad sinna sisse ning lootsime, et pardimamma tõttab meile tibude piiksumist kuuldes järele. Nii ka läks.

Ülikooli tänav õnnestus ületada turvaliselt. Neljarealisel Turu tänaval oli aga veidi rohkem probleeme, sest autode müra kostus tibude piiksumisest üle kajama. Õnneks suhtusid autojuhid aktsiooni mõistvalt.

Ja siis paistiski juba Emajõgi. Lasime tibud kastist välja ning üksteise järel hüppasid nad jõele, kus mamma neid juba ootas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles