Lapsed ja noored laulavad Luunjas

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luunjas 2010. aastal peetud laste ja noorte laulupeo kunstiline juht oli dirigent Hirvo Surva(keskel), kelle paremal käel seisab tänavuse peo juht dirigent Eve Paap.
Luunjas 2010. aastal peetud laste ja noorte laulupeo kunstiline juht oli dirigent Hirvo Surva(keskel), kelle paremal käel seisab tänavuse peo juht dirigent Eve Paap. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel peetakse Luunja lauluväljakul V Luunja laste- ja noorte laulupidu, millega tähistatakse 145 aasta möödumist Eesti esimesest laste laulupeost Luunja vallas Kabinas.

Peol esinevad Tartu linna ja maakonna seitse lastekoori, kuus poistekoori, segakoor ning neidude ansambel kokku ligi 400 lauljaga, lisaks puhkpilliorkester Popsid Tartust, teatas peo projektijuht Iiri Saar.

Kõigile prii sissepääsuga laulupeokontsert Luunja lauluväljakul algab pühapäeval, 7. juunil kell 15.30. Peole eelneb pidulik rongkäik Luunja keskkooli hoovist lauluväljakuni.

Laulupeo kunstiline juht on Luunja keskkooli muusikaõpetaja, dirigent Eve Paap.

Suurt ettevõtmist aitavad korraldada muusikaõpetajate ja koorijuhtide Tartumaa ühendus ning projektijuht Iiri Saar. Peokava seovad rahvaviisidega kokku Terje Puistaja ja Astrid Hallik.

Laulupeo eelõhtul 6. juunil korraldatakse Luunja kultuuri- ja vabaajakeskuses suur suvealguspidu, kus saavad osaleda nii kohalikud kui laulupeolised.

Tartumaal Kabinas peeti 1870. aasta 2. juunil Eesti esimene ilmalik laste laulupidu. Ajakirjanduse andmetel osales tol peol ligi kaks tuhat pidulist. Alates 1995. aastast peetakse Luunjas iga viie aasta järel laste ja noorte laulupidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles