Tartus arutletakse innovaatilise patsiendihoolde teemadel

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone lipuehteis.
Tartu Ülikooli peahoone lipuehteis. Foto: Aime Jõgi

Kuni 5. juunini võõrustavad Eesti Akadeemiline Farmaatsia Selts ja TÜ farmaatsia instituut Põhja- ja Baltimaade farmaatsia ning tervishoiu-uuringutega tegelevaid üliõpilasi, teadlasi ja praktikuid.

Esimest korda Eestis toimuval ulatuslikul sotsiaalfarmaatsia konverentsil otsitakse uusi lahendusi, kuidas tõhustada koostööd farmaatsiavaldkondade vahel ning integreerida patsiendikeskset ravimialast eriteadmist enam tervishoiusüsteemi.

Kolmapäeval alanud konverents on toonud esimest korda kokku Põhja- ja Baltimaade esindajad, kaasates rohkelt riiklike institutsioonide esindajaid ja praktiseerivaid spetsialiste.

Konverentsi üks peateema on ravimite kasutamine, hõlmates patsientide ravimialast teadlikkust, raviinfo vajadust, ravimite kasutamise erinevaid aspekte ja apteegist ravimite väljastamisele esitatavaid nõudeid.

Kuna Põhjamaade uuringud on neid teemasid käsitlenud, tutvustavad tulemusi mitmed regiooni ülikoolide teadlased. Mõeldes Eesti jaemüügiapteeke ees ootavatele uuendustele, vaadatakse konverentsil tagasi ka Rootsi apteegikettide süsteemis 2009. aastal läbi viidud muudatustele, mille tagajärjel müüdi osa apteeke eraomandisse.

Eesti teadlastest astuvad konverentsil üles Tartu Ülikooli tervishoiukorralduse professor Raul-Allan Kiivet, kelle ettekanne räägib tervishoiusüsteemi jätkusuutlikkuse tagamisest, ning Eesti e-tervise sihtasutuse juhatuse esimees Raul Mill tutvustab tervishoiu teenistuses olevaid intelligentseid tehnoloogilisi lahendusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles