Noored kunstnikud tõid näha lõputööd

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Marie Kõljalg tutvustas oma magistritööd, selja taga piiluaukudega eesriie, valmistus temast mõne sammu kaugusel etteasteks retsensent Peeter Talvistu.
Kui Marie Kõljalg tutvustas oma magistritööd, selja taga piiluaukudega eesriie, valmistus temast mõne sammu kaugusel etteasteks retsensent Peeter Talvistu. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval kaitsesid Tartu ülikooli maalikunstitudengid eksamikomisjoni, retsensentide ja arvukate huviliste ees oma lõputöid. Esimesena tegi seda Marie Kõljalg, kelle magistritöö «Thank You For Looking!» (juhendaja Jaan Elken) täidab Tartu kunstimuuseumi viltuse maja alumise korruse kõik viis näitusetuba.

Erinevas mõõdus maalidest, aga samuti siiditrükist lõuendil, kahest valguskujundusest, projektsioonist seinale ja eesriidest koosneva väljapaneku ning selle juurde kuuluva 16-leheküljelise brošüüri eest vääris ta retsensent Peeter Talvistu arvamuse kohaselt kõige kõrgemat hinnet.

Kõljalg oli teinud Talvistu sõnul nii hea töö, et see võis osutuda karuteeneks teistele samal päeval hiljem Tartu kunstimajas oma lõputöid kaitsvatele maalitudengitele. Need olid Riina-Ingel Keskpaik, Margus Lokk, Siiri Jüris, Anne Moggom, Helle Lõhmus, Triin Marts ja Agnes Liping.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles