Tartu mudellendurid lõpetasid hooaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu mudellennuklubi noored oma lennumasinate ja trofeedega.
Tartu mudellennuklubi noored oma lennumasinate ja trofeedega. Foto: Andres Lepp

Rapla lähistel Kuusiku sportlennuväljal lõpetasid oma tegusa aasta noored mudellendurid Eesti meistrivõistlustega vabalennu mudelite klassides. Tartu mudellennuklubi oli esindatud kuue noore sportlasega.

Traditsiooniliselt olid Tartu noored tugevad purimudelite klassides. Nii tuli väikeste purimudelite F1H klassis Eesti meistriks Märt Veri Nõmme klubi esindajate Andra Moistuse ja Riho Ats Saatväli ees, teatas treener Andres Lepp. Ka kaks järgnevat kohta kuulusid tartlastele, Christa Isabella Haidlale ja Karmen Svinkovile.

Suurte purimudelite F1A klassis oli osavõtjaid mõnevõrra vähem, kuid seda suuremate kogemustega oma noorteklassi viimast võistlust pidanud noorsportlased olid. Üllatusvõidu teenis tartlane Hanna Järve pärnaka Martin Liiva ja nõmmeka Karl Männiku ees.

Hanna Järve võidurõõmu tumestas veidi vaid seik viimase võistluslennu lõppedes. Tema kahemeetrine purimudellennuk sooritas eduka lennu tõusvas õhuvoolus, mis viis mudeli aga lennuvälja piiridest välja. See maandus pullikoplis ja suured loomad olid kohe jaol.

Loomad proovisid nii mudeli maitset kui katsetasid tema tugevust kapjadega. Õrn lennumasin ei pidanud raskele katsumusele vastu ja nüüd ootab ees ulatuslik remont.

Kolmanda medali Tartu klubile tõi Christa Isabella Haidla kummimootormudeli F1G klassis, kus tal tuli alla vanduda märksa kogenumale Andri-Eric Külaviirule Nõmme klubist. Kolmas oli siin Andres Aleksejev Kohtla-Järvelt.

Meeskondlikult saavutas Tartu klubi kolmanda koha Nõmme ll ja Nõmme l järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles