Otepääl algab kolmapäeval ajarännak

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Wulff-Õis on koos «Õrna ööbiku» viisi autori Karl Rammiga õppinud Tartus, mida meenutab märtsi lõpul avatud mälestustahvel Lai 28 maja seinal.
Gustav Wulff-Õis on koos «Õrna ööbiku» viisi autori Karl Rammiga õppinud Tartus, mida meenutab märtsi lõpul avatud mälestustahvel Lai 28 maja seinal. Foto: Kristjan Teedema

Otepää gümnaasium kutsub kõiki huvilisi 3. juunil oma õue ajarännakule 20. sajandi alguse eesti kultuuritegelase Gustav Wulff-Õie jälgedes, et tähistada tema 150. sünniaastapäeva. Õpetaja Marika Paavo teatel algab kell 11 kogu koolipere hõlmav ajastutruu üritus, mida juhib Wulff-Õis ise ja kus sõna saavad omaaegsete seltside ja ühisuste esindajad.

Kõlavad päevakangelase loodud luuletused ja laul «Õrn ööbik». Kaasa löövad Otepää rahvateatri näitlejad, Pühajärve puhkpilliorkester ja pereansambel Pillipuu.

Kell 13.15 avatakse kooliaias Gustav Wulffi mälestuspink, kell 13.30 on kavas Raik-Hiio Mikelsaare raamatu «Õrn ööbik, kuhu tõttad sa?» esitlus kooli aulas.

«Otepää gümnaasium on Gustav Wulffile tänulik eelkõige selle eest, et tema initsiatiivil loodi 1906. aastal kooliselts, mis võttis eesmärgiks emakeelse kõrgema kooli asutamise,» kommenteeris gümnaasiumi direktor Külle Viks. «Tänu temale pandi 31. mail 1909 nurgakivi Otepää gümnaasiumi ehk toonase eraprogümnaasiumi hoonele ja toimusid pidustused. Igal kohal on oma suurkujud. Vahel on vaja vaadata üle õla tagasi, kust meie lugu alguse sai.

Üritus jätkub õhtul. Kell 19 saavad teatrisõbrad Nuustaku pubis vaadata Gustav Wulff-Õie eestindatud janti «Lambaliha».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles