Politsei leidis Jõgevamaal kadunuks jäänud naise

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud inimese otsimine. Foto pole sündmusega seotud.
Kadunud inimese otsimine. Foto pole sündmusega seotud. Foto: Sander Ilvest

Paljajalu ja seljas kõigest hommikumantel – nii leidis politsei Jõgevamaal üles kodust tüliga lahkunud naise.

31. mail kella 4.45 sai politsei väljakutse Tabivere valda Vahi külla. Teatati, et kodust lahkus 35-aastane naine, kes kandis vaid hommikumantlit. Viimati olla teda nähtud möödunud õhtul kella kümne paiku. Lähedased otsisid naist omal käel, kuid tulemuseta, vahendas Lõuna prefektuur.

Politseipatrullid asusid naist otsima, sõites läbi piirkonda jäävad külavaheteed, samuti otsiti naist  ahelikus liikudes. Otsingutele kaasati teenistuskoer ja kaitseliitlased. Valmisolekusse oli pandud lennusalga kopter.

Otsinguaheliku töö kandis vilja, kui kella 9.45 paiku pühapäeva hommikul märkas üks politseinikest naist teeservas kõndimas. Naine kandis endiselt vaid hommikumantlit ning oli paljajalu. Oma telefoni oli ta väidetavalt metsa ära kaotanud.

Kiirabi kontrollis tema terviseseisundit ning viis ta haiglasse, kuna naisel olid alajahtumise tunnused. Lahkumise põhjusena võib oletada kodustega tekkinud pisitüli.

Jõgeva politseijaoskonna juht Ivar Dubolazov ütles, et ennetamaks ootamatuid kaotsiminekuid ja õnnetuid olukordi tuleb muret tunda nii iseenda kui ka lähedaste pärast. «Olgu tegu noorema või vanemaga, tundke huvi, kuhu teile kallid inimesed lähevad, kui kauaks ja kellega,» sõnas ta.

Üksipäini looduses viibival inimesel olgu ikka laetud telefon taskus ja tervisenäitajad korras ning tuleb jälgida, et ta jõuaks koju kokku lepitud ajal. «Kui kokku lepitud ajal loodusest koju jõutud ei ole, ärge häbenege häirekeskusele teada anda,» märkis Dubolazov. Aegsasti tehtud telefonikõne võib päästa elu, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles