Peksmisest oimetu ohver pisteti pagasiruumi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palamuse alevik Jõgevamaal.
Palamuse alevik Jõgevamaal. Foto: Margus Ansu

Lõuna prefektuur alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb vabaduse võtmist seadusliku aluseta. Selleks andsid põhjust nädalavahetuse sündmused Palamusel.

Nimelt teatati 30. mail, et Palamuse vallas Palamuse külas panid kolm meest tuttava 25-aastase mehe pärast omavahelist kaklust auto pagasiruumi ning hakkasid sõitma Jõgeva suunas.

Politsei tabas sõiduauto Kuremaa-Palamuse teel ja pidas salongis viibinud kolm meest kuriteos kahtlustatavatena kinni. Kannatanule osutati kohapeal esmaabi.

Pealtnägijate kinnitusel leidis vahejuhtum aset laupäeva õhtul kella 19.10 paiku. Peksmises osales väidetavalt neli meest ning kannatanu kaotas teadvuse.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel osales peksmises siiski kolm inimest. Mis oli sellise vägivallaakti ajendiks, pole esialgu teada, sest 48 tunniks kinni peetud mehed pole veel üle kuulatud, teatas prokuratuuri pressiesindaja.

Hiljem lisas prokuratuur, et 31. mail peeti kahtlustatavana kinni kolm meest vanuses 26–47 eluaastat. Esialgsetel andmetel on üks kahtlustatavatest ja kannatanu omavahel tuttavad. Nende vahel oligi tüli puhkenud. Kinni peetud mehed kuulatakse üle ning siis otsustab prokurör, kas on alust ja vajadust esitada kohtule vahistamistaotlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles