Meeksi tuletragöödia täpne põhjus jäigi saladuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahjupaik Tartumaal Meeksi vallas.
Tulekahjupaik Tartumaal Meeksi vallas. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartumaal Meeksil möödunud aasta lõpus nelja mehe elu nõudnud tulekahju täpne põhjus jäigi saladuseks.

«Päästekeskuse menetlusinspektori hinnangul sai tulekahju alguse hooletust suitsetamisest või lahtise tule allikast, milleks võis olla tikk, küünal või muu selline ese,» rääkis Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik BNSile.

Kuivõrd maja oli suures osas ära põlenud, siis ei olnud ka suitsuanduri olemasolu võimalik tagantjärele kindlaks teha. «Samas, arvestades hukkunud elanike kohta kogutud taustinfot, siis seal tõenäoliselt suitsuandurit ei olnud,» rääkis Kiik.

Ta lisas, et elanike küsitlemisest selgus, et hukkunud seltskond oli eelmisel õhtul alkoholi tarbinud. «Alkoholiga liialdamine, hooletus lahtise tulega või siseruumides suitsetamine ja töökorras suitsuanduri puudumine on päästeameti hinnangul surmav kombinatsioon,» rääkis Kiik.

Meeksi vallas puhkes tulekaju mullu ööl vastu 4. detsembrit, kui elektrivooluta maja läks põlema ning selles viibinud neli meest hukkusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles