Tallinna-Tartu rattasõidu võitis Martin Laas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänase 197 km pikkuse rattasõidu Tallinnast Tartusse võitis eestlane Martin Laas. Talle järgnesid Ionnis Tamouridis Synergy Baku võistkonnast ja Gustav Höög Rootsist.

Sõidu viimasele kilomeetrile saabusid esimesena üheksa meest, kes olid paari jälitaja eest ära sõitnud veidi vähem kui minutiga.

Vabadussillal lasid liidrid kiiruse päris alla, kuid siis võeti tempo korralikult üles. Oli selge, et võitja otsustatakse lõpuspurdiga. Kõige teravamat jalga näitas üle Riia ristmiku Aura keskuse ette lõpujoone poole tuhisedes Martin Laas. Tema lõpuaeg oli 4:30:32.

Laas näitas end juba paarkümmend kilomeetrit enne lõppu, kuuludes eest ära sõitnud gruppi. Jälitajatega oli siis vahe 44 sekundit. Selline vahe säilis liidrite ja jälitajate vahel lõpuni.

Samal ajal, kui üheksa meest parimate kohtade nimel võitlesid, kihutas Vabadussillalt võimsa sahinaga viimasele kilomeetri pikkusele sirgele suur peagrupp.

Korraldajate teatel saab Martin Laas lisaks üldliidri särgile ka parima noore ratturi särgi ja parima sprinteri särgi. Mägedekuninga särk läheb pärast esimest etappi Ivan Balõkinile (Rusvelo).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles