Peeter Laul tuleb Peterburist oma neljandale klaveriõhtule

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese kontserdi sarjast "Beethoveni 32 sonaati" andis Peeter Laul Tartu ülikooli aulas tänavu 7. jaanuaril.
Esimese kontserdi sarjast "Beethoveni 32 sonaati" andis Peeter Laul Tartu ülikooli aulas tänavu 7. jaanuaril. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval kell 16 annab Peterburi pianist Peeter Laul Tartu ülikooli aulas oma klaveriõhtute sarjas «Beethoveni 32 sonaati» neljanda kontserdi. Kevadise poolaasta lõppu on sattunud tema kolleegi Tanel Joametsa sõnul üks oodatuimaid esinemisi selles sarjas.

«Kavas on tõelised hitid nr 17 d-moll ja nr 23 «Appassionata»,» lisas Tanel Joamets. «Kava algab sonaadiga nr 7, mis on Peetri ja ka minu üks lemmikuid, ta on seda juba aastaid esitanud. Kava lõppu on Peeter pannud nr 27, pidades seda kaunist sonaati seekordse kava krooniks.»

Peeter Laul alustas 7. jaanuaril Tartu ülikooli aulas sarja esimest kontserti Ludwig van Beethoveni sonaadiga nr 1 aastast 1795. Seejärel kõlasid sonaadid nr 6 ja nr 24 ning kontserdi teises osas sonaadid nr 25 ja nr 18.

Sari «Beethoveni 32 sonaati» tuleb ettekandele tänavu ühtekokku seitsmel kontserdil. Pühapäeval on kavas neljas ja ülejäänud kolm tulevad kuulajate ette sügispoolaastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles