Kunstnikele pakub huvi maalida ka eluruumi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse koostaja, Tartu kunstimuuseumi kogude kuraatori Tiiu Talvistu ees on Andrei Jegorovi maal «Naine lapsega» (1923) ja vasakul käel Linda Kits-Mägi «Interjöör» (1946), mis eile ootasid oma kohale riputamist.
Näituse koostaja, Tartu kunstimuuseumi kogude kuraatori Tiiu Talvistu ees on Andrei Jegorovi maal «Naine lapsega» (1923) ja vasakul käel Linda Kits-Mägi «Interjöör» (1946), mis eile ootasid oma kohale riputamist. Foto: Margus Ansu

Tiiu Talvistu ja tema kolleegid panid eile Tartu kunstimuuseumi viltuses majas üles suurnäitust «Ruum minu ümber», kuhu on toodud hulgaliselt kohaliku kunstiajaloo kullafondi kuuluvaid teoseid. Näitus avatakse kõigile reede hommikul.

Tiiu Talvistu rääkis, et eesti kunstis rohkesti maalitud talu- ja agulielust ei ole näitusele jõudnud kuigi palju teoseid. Ometi on seda piisavalt, et koos järgnevatel ajastutel – kuni tänapäevani välja – loodud piltidega saaksid väljapaneku vaatajad ülevaate kodumaise toasisustuse muutumisest aastate jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles