Tartu raad uuris vana masuudiraudteed

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnajuhid ja Fortum Tartu esindajad käisid eile arutamas, milline osa sadamaraudteest ja keskkatlamajale masuudi ümberlaadimise rajatistest võiks jääda ilmestama tulevast jõeäärset kergliiklusteed, mis hakkab kulgema sadamaraudtee tammil.
Tartu linnajuhid ja Fortum Tartu esindajad käisid eile arutamas, milline osa sadamaraudteest ja keskkatlamajale masuudi ümberlaadimise rajatistest võiks jääda ilmestama tulevast jõeäärset kergliiklusteed, mis hakkab kulgema sadamaraudtee tammil. Foto: Margus Ansu

Uue kergliiklustee projekteerimisetingimuste arutelu jäi teisipäeval pooleli, sest linnajuhid soovisid oma silmaga vaatama minna, milline osa keskkatlamaja ja jõe vahel säilinud endisest sadamaraudteest võiks säilida.

Linnapea Klaas ütles, et mujal maailmas, sealhulgas Saksamaal, Põhja-Euroopas ja Ameerikas, on väga hästi endisi tööstusrajatisi lõimitud praegusaja arhitektuuri. «Need näevad tõesti efektsed ja väga kihvtid välja, põhimõte on see, et linnaruumis oleks ajaloolisi kihistusi näha,» sõnas ta. «Vaja on selgust saada. Ära lõhkuda, laiali kanda ja Emexisse viia jõuab alati, aga vaatame.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles