Põlvas peetakse Kagu-Eesti tantsupidu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Põlva linnale.
Vaade Põlva linnale. Foto: www.polva.ee

Ligi 2600 tantsijat kogunevad pühapäeval, 31. mail Põlvasse Intsikurmu vabaõhulavale, kus antakse tantsuetendus «Minu inimesed».

Korraldajate teatel viitab tantsuetenduse pealkiri meie inimeste läbielatud rõõmudele ja muredele  aegade jooksul. Tantsud on seatud muusikale, mis on meid kõiki viimastel aastatel puudutanud. Näiteks saab näha tantse, mis põhinevad ansamblite Curly Strings, Terminaator, Zetod ja Untsakad lugudel, aga ka Ott Leplandi ja Chalice’i lauludel.

Peol osalevad tantsijad Põlva-, Võru-, Valga- ja Tartumaalt. Osalevad neidude- ja naisrühmad, eri vanuses segarühmad, seeniorid, lapsed ning noored. Kõik peol ettekantavad tantsud on loodud viimase kolme aasta jooksul.

Etenduse pealavastaja ja ühtlasi ka peo kõikide tantsude autor on Kanepist pärit noor tantsuõpetaja Andre Laine, kes oli viimasel üleriigilisel laulu- ja tantsupeol 5.-6. klasside segarühmade liigijuht. Pealavastaja kõrval on seitse noort assistenti, samuti Põlvamaalt pärit noored tantsuinimesed: Heleri Huuse, Aveli Asber, Reelika Poroson, Indrek Varik, Urmo Haidak, Kätlin Hoop, Mari Rüütli ja Timo Varik.

Tantsupeoeelsel õhtul, laupäeval, 30. mail kell 22 algab Põlva linnastaadionil kõigile huvilistele simman, kus peaesinejaks on Svjata Vatra. Tantsuetendus algab aga 31. mail kell 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles