Galerii: paarsada ratturit pedaalis Indrek Paavle mälestuseks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sarnaselt paljude teiste ratturitega läks ajaloolane ja rattasõber Indrek Paavle kuu aega tagasi ilusal aprillikuu õhtul pedaalima Tartu ümbruse maanteedele. Koju tagasi ta enam ei jõudnudki.

Kambja vallas Tartu-Otepää maanteel Kiisa mäel lõppes tema teekond kui tagant tulnud Ford Transiti väikebuss, mida juhtis 29-aastane Taavi, talle otsa põrutas.

Täna startis Tartu Raekoja platsilt enam kui paarsada ratturit Paavle mälestussõidule. Tuttavad, sõbrad, pereliikmed ja need, kes tundsid end sellest traagilisest juhtumist puudutatuna läksid trotsima jahedat vihmasadu, mida ilmataat just tänaseks õhtuks pakkus. Sõidule pani end eelnevalt kirja 240 inimest ja vaatamata rasketele oludele tuli suurem osa neist kohale.

Suvel rattaga ringi sõites olge ettevaatlikud, manitses kokku tulnuid sõidu peakorraldaja Mait Metspalu. Ühtlasi jagas ta näpunäiteid, kuidas maanteel liikuda, sest käes oli õhtune tipptund ning paljud inimesed sõitmas koju. Seejärel liikus ratturite karavan politsei eskordi saatel linnast välja Paavle hukkumispaigale.

Kiisa mäel peatuti viieks minutiks, et meenutada hukkunud ratturit. Seejärel said soovijad sõita koju tagasi bussiga või tuldud teed. Suurem osa rattureid jätkas vihmast hoolimata sõitu Peedu kaudu Tartusse, et sõita lõpuni ring, mis jäi Paavlel pooleli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles