Tartumaal on käimas loodusnädal

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loodusmaja. Pildil tagaaed.
Tartu loodusmaja. Pildil tagaaed. Foto: Margus Ansu

Mitmesuguseid matku, linnuvaatlusretki, näitusi, filmiõhtuid ja muudki pakub parasjagu käimasolev Tartu loodusnädal.

Üritused algasid juba laupäeval ning kestavad laupäevani. Täna kell 16 on kavas näiteks ekskursioon Eesti loodusuurijate seltsi raamatukogus (Struve 2). Kell 18 järgneb Tartu loodusmajas filmiõhtu Matsalu loodusfilmide festivali filmivaramust.

Pea kõigil hommikutel kell 6.30 korraldab Eesti ornitoloogiaühing Tartu eri paigus linnuvaatluse. Kolmapäeva varahommikul ootab juhendaja linde vaatlema Raadi kalmistul, neljapäeval Supilinna tiigi ääres ning reedel Toomemäel.

Lisaks on tulekul teemaõhtu kalade rände uurimisest, heategevuslik mälumäng, konverents elurikkusest ning puittaimede programm Ülenurme mõisapargis.

Tartu loodusnädalat korraldavad Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, Tartu loodusmaja, Eesti ornitoloogiaühing, Tartu ülikooli raamatukogu, jääajakeskus, Eesti põllumajandusmuuseum, keskkonnaamet, Annelinna raamatukogu, Eestimaa looduse fond ja Eesti loodusuurijate selts. Kaasa aitavad Tasku keskus, Tartu kaubamaja, lastefond, MTÜ Loodusajakiri ja kirjastus Varrak.

Ürituste kava saab vaadata http://loodusfestival.ee/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles