Teerajajate allee rahvahääletus algab

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasku keskuse juhataja Eveli Opmann näitab, kust saab alguse pronksjälgede rida Teerajajate alleel.
Tasku keskuse juhataja Eveli Opmann näitab, kust saab alguse pronksjälgede rida Teerajajate alleel. Foto: Margus Ansu

Tasku keskuse algatusel loodavale Teerajajate alleele on žürii otsusega kolme tegusa tartlase pronksist jäljepaar valitud, üks selgub rahvahääletusel.


Tasku keskuse juhatuse esimees Eveli Opmann ütles, et kandidaate seadis 33 tartlast ja kokku tuli linlastelt 30 kandidaati.

Eile koos istunud žürii otsustas kandidaatide nimekirja veelgi täiendada ning valis välja kolm laureaati, kelle jäljepaar  tänavu Teerajajate alleele läheb. Veel üks selgub täna algaval ja kaks nädalat vältaval rahvahääletusel.

Žürii tegi oma eelvaliku ja nii on rahva ees kaheksa nime. Need on Hannes Kaljujärv, Andrei Sõritsa, Mihkel Zilmer, Janika Mölder, Tiiu Sild, Margus Punab, Mart Kadastik ja Jaan Kallas.

Oma toetushääle saab anda Tasku, Postimehe või Tartu linna kodulehel 14. oktoobrini. Pronksjälgede avamispäevani jäävad laureaatide nimed saladuseks. Nii juba ära otsustatud kolm kui ka rahvahääletusel lisanduv neljas.

Teerajajate allee on viimastel aastatel oma tegevusega silma paistnud tublide ja tunnustatud tartlaste pronksjäljepaaride rida, mis algab Tasku keskuse juurest.
Igal aastal on kavas sellele jäljepaare lisada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles