Hea kontsert toetab pere ja kodu toeta jäänud lapsi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks rõõmus vaade Tartu Kristliku Noortekodu aknasse.
Üks rõõmus vaade Tartu Kristliku Noortekodu aknasse. Foto: Sille Annuk

Kuueteistkümnendat aastat järjest korraldab LC Tartu Tamme heategevuskontserdi nende laste abistamiseks, kes on kaotanud pere ja kodu toetuse.

Kontsert leiab aset 28. mail algusega kell 19 Tartu Peetri kirikus. Üles astuvad Tartu meeskoor Akadeemiline Emajõgi, Inga ja Toomas Lunge ning ansambel Forest Kämp. Kontsert kannab pealkirja «...kus on kodukoht...» ja selle tulu läheb Tartu Kristlikule Noortekodule.

Annetusi saab teha kontserdil või MTÜ LC Tartu Tamme arvelduskontole EE522200221011487213 märksõnaga on «kontsert».

Tartus ei ole enam tänavalapsi nagu 1990-ndatel või hiljemgi. Lõviklubi liikmed on veendunud, et see on nii tänu noortekodu pühendunud töötajatele, kuna paljud elu hammasrataste vahele jäänud lastest on saanud abi ja suunamist just noortekodu programmidest.

Möödunud aastate kontserdiannetuste eest on Tartu Kristliku Noortekodu  kasvandikud käinud ekskursioonidel, neile on korraldatud spordipäevi, remonditud on nende maja Tartus Era tänavas ning muretsetud õppevahendeid, muusikariistu, tehnikat ja mööblit.

Kristlikus noortekodu on aastate jooksul elanud enam kui 100 last. Praegu elab seal 50 kasvandikku, kelle seas nii koolieelikuid kui kõrgkoolide tudengeid.

LC Tartu Tamme on noortekodu tegevust toetanud alates 2000.  aastast alates. Eelmistel kordadel on heategevuskontserdeil üles astunud paljud Eesti muusikud, näiteks Silvi Vrait, Tõnis Mägi, Ivo Linna, Uno Loop, Siiri Sisask, Gerli Padar, Birgit Õigemeel, Liisi Koikson, Lembit Saarsalu, Ott Lepland ja teised.

Kontserdi patroon on Arnold Rüütel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles