Botaanik leidis Tartu botaanikaaia umbrohu hulgast taimeharulduse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli botaanikaaias kasvab umbrohuna kera-kadakkaer, kes siinsel pildil on kõrvuti arkansase amsooniaga (vasakul).
Tartu ülikooli botaanikaaias kasvab umbrohuna kera-kadakkaer, kes siinsel pildil on kõrvuti arkansase amsooniaga (vasakul). Foto: Margus Ansu

Botaanik Kersti Tambets avastas Tartu botaanikaaiast umbrohuna kasvamas kera-kadakkaera, keda on Eestis varem leitud 19. sajandil. Niisuguse teate harulduse kohta jagas laiali Eesti taimede levikuatlase projektijuht Toomas Kukk.

Kera-kadakkaer (Cerastium glomeratum) on levinud Rootsis ja Loode-Venemaal peamiselt inimmõjulistel kasvukohtadel. Tartu botaanikaaias kasvab ta mitmes kohas, ka näiteks Eesti taimede osakonna lähedal lehise all peenardel.

Botaanikaaia botaanik Kersti Tambets näitas Tartu Postimehele täna seda kodumaisele teadusele viimase sajandi jooksul märkamata jäänud taime peenardel ning rääkis, et botaanikaaias on seda mitmeid aastaid peetud umbrohuks ja järjekindlalt välja rohitud.

Pikemalt saab lugeda homses Tartu Postimehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles