Tartlasest piiskop asus ametisse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Pauluse kirikus oli täna jumalateenistus, kus seati ametisse Eesti evangeelse luterliku kiriku piiskop Joel Luhamets. Piiskopisaua andis talle üle peapiiskop Urmas Viilma, keda ametisse seadmisel assisteerisid emeriitpeapiiskop Andres Põder ning piiskopid Einar Soone ja Tiit Salumäe. Kaasa teenis veel mituteist vaimulikku.

Muusikalise panuse andsid mitmesaja kirikulise osalusel toimunud jumalateenistusel organist ja pianist Anna Humal, Pauluse koguduse kammerkoor, noorte- ja samuti lastehoiu laste ansambel ning Tartu metsasarveansambel. Kirik oli kaunistatud teise nelipüha puhul kaskedega.

Uues ametis teenib Joel Luhamets Pauluse koguduse õpetaja töö kõrval luterlasi Eesti lõunapiirkonnas.

Antslas aastal 1952 sündinud Luhamets ordineeriti konsistooriumi andmeil aseõpetajaks 1978. aastal ning õpetaja õigused sai ta 1987. Alates 1997. aastast on ta olnud Tartu Pauluse koguduse õpetaja. Luhamets on teeninud ka Kuusalu, Loksa, Leesi, Kuressaare, Kaarma, Põltsamaa, Halliste, Karksi, Mõisaküla, Jõgeva, Palamuse, Tartu Jaani, Tartu Ülikooli-Jaani, Kambja, Vara, Äksi ja Toronto Peetri kogudust.

Aastatel 1990–2015 oli Luhamets konsistooriumi assessor, 1991–1997 Viljandi praostkonna praost ning 1996–2015 Tartu praostkonna praost. Piiskopiks pühitseti ta tänavu 23. aprillil Tallinna piiskoplikus toomkirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles