Seminar tutvustab sademevee kasutamist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval kell 11 algab Tartu linnavalitsuse haridusosakonna saalis infotund «Säästlikud sademevee süsteemid linnaruumis», kuhu on osalema oodatud eelkõige planeerijad, projekteerijad ja arendajad.

Ettevõtte 4people teatel on infotunni eesmärk tutvustada inimsõbraliku, kestliku ning looduslähedase keskkonna loomise võimalusi, kasutades uuenduslikke sademeveesüsteeme. Kõneletakse Skandinaavia maades levinud säästlikest sademeveesüsteemidest (Sustainable Urban Drainage Systems, SUDS), nende eelistest ning planeeringutesse kaasamisest.

Eestis veel vähe kasutust leidnud süsteemid kujutavad endast inseneride kujundatud rohelisi tehnoloogilisi lahendusi, mis jäljendavad looduslikku ökosüsteemi. Lahenduste hulka kuuluvad avatud kanalid, immutuskraavid, tiigid, basseinid, haljastatud katused, vett läbilaskvad tänavakatted, samuti sademevee taaskasutamine.

Haridusosakonna saalis korraldatav infotund on lühike sissejuhatus põhjalikumale loengule Eesti maaülikoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles