Peeter Mardna: see mis loeb, on tervis

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiupoliitik Peeter Mardna ei oska veel öelda, millal ta erru läheb. Ta ütleb, et inimesel peab olema mingi kohustus. «Kui jääd koju raamatut lugema ja telekat vaatama, siis võid kohe kirstu minna,» leiab ta.
Tervishoiupoliitik Peeter Mardna ei oska veel öelda, millal ta erru läheb. Ta ütleb, et inimesel peab olema mingi kohustus. «Kui jääd koju raamatut lugema ja telekat vaatama, siis võid kohe kirstu minna,» leiab ta. Foto: Kristjan Teedema

Reedel kliinikumi preemia saanud Peeter Mardnaga ei ole intervjuud lihtne teha. Ta kuulab küsimuse ära, kuid räägib peamiselt sellest ja selles järjekorras, mida ise õigeks peab. Vahele segada pole võimalik.

Peeter Mardna ristiisa oli omaaegne haridusminister Paul Kogermann, kes muudkui korrutas, et poisist peab saama neurokirurg, nii nagu seda oli ta onu Georg Martinov.

«Aga ülikooli ajal … Kui palju ma seal ülikoolis ikka käisin, eks ma rohkem vett kündsin,» alustab Mardna seepeale uut lugu. Ta on olnud tippsportlane ning kuulunud Nõukogude Liidu sõudmiskoondisesse ning sellega on omakorda seotud palju väikseid lugusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles