Helilooja ja klaverimuuseumi juhataja juubelil heliseb muusika

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helilooja ja muusikapedagoog Alo Põldmäe tunnis on Elleri muusikakooli kompositsiooni eriala õpilane Anni Avi.
Helilooja ja muusikapedagoog Alo Põldmäe tunnis on Elleri muusikakooli kompositsiooni eriala õpilane Anni Avi. Foto: Margus Ansu

Helilooja ja Elleri kooli kompositsiooniõpetaja Alo Põldmäe sõitis eile Elvast oma kodunt Mulgimaale. Eesti rahvusliku klaverimuuseumi juhatajana on ta seotud Helmega, sest on sealsesse mõisasse kogunud üle riigi kokku kümneid erinevaid ajaloolisi klavereid, ning eile oli tal ühtlasi põhjust õnnitleda Helme vallavanemat Tarmo Tamme tema 50. sünnipäeval. Täna on suure kontserdiga sünnipäev Alo Põldmäel.

Eile õhtupoolikul ootasid Alo Põldmäed Elleri koolis kompositsiooniõpilased. Mõne tema õpilase loomingut saab kuulata Eesti heliloojate festivalil laupäeval Tartu Jaani kirikus.

Täna õhtul on Alo Põldmäe ise suure tähelepanu keskmes, sest ta sai just täna 70-aastaseks. Kell 19 algab sel puhul Vanemuise kontserdimajas autorikontsert «Tema kõrgeausus – kuninganna klaver».

Kavas on Alo Põldmäe selliste teoste nagu «Tartu pildid» ja «Eesti maastikud» kõrval tema päris uut, tänavust heliloomingut. Esiettekandele tulevad «Hardangerfjörd» klaveriduo Jorma Toots – Ebe Müntel esituses ning «Suur Taevaskoda», mida esitavad neljal klaveril juba nimetatud duo ning Nata-Ly Sakkos – Toivo Peäske.

Teiste esinejate seas tuleb publiku ette juubilari tütar, pianist Helen Põldmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles