Tänavakunstniku pakendatud teos püstitas oksjonil rekordi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Müüdud!" hüüdis oksjonit juhtinud Jaanika Tammaru. Edward von Lõnguse teose "Põrsas kotis" hinnaks kujunes 2050 eurot.
"Müüdud!" hüüdis oksjonit juhtinud Jaanika Tammaru. Edward von Lõnguse teose "Põrsas kotis" hinnaks kujunes 2050 eurot. Foto: Raimu Hanson

Eilsel Tartu noore kunsti 11. oksjonil kujunes enampakkumisel kõige kallimalt müüdud teoseks Edward von Lõnguse «Põrsas kotis» mõõtmetega 100 x 70 cm ja alghinnaga kõigest üks euro. Lõpphinnaks osutus 2050 eurot, mis on Tartu noore kunsti oksjonite rekord.

«Põrsas kotis» on pakitud jõupaberisse ja nööriga kinni seotud. Paki esiküljele on kunstnik kirjutanud oma nime ja teose pealkirja ning aastaarvu 2015. Samale küljele on ta šablooni abil kandnud ettevaatlikule ümberkäimisele manitsevad tingmärgid ning sõnad «Mitte avada! Enne haamri langemist».

Teose ostnud mees, kes ei soovinud oma nime avalikustada, keelas pakki avada ka pärast haamri langemist. Ta lisas, et ei tea, kas ta seda üleüldse kunagi avab. «Aga see on asi, mis jääb mind iga päev painama, ja see ongi huvitav,» lisas ta.

Oksjonile pandud 72 tööst müüdi 53. Rekord püstitati ka müüdud teoste arvu poolest. Oksjon toimus samaaegselt nii saalis kui ka Osta.ee portaalis. Edward von Lõnguse teinegi teos kujunes enampakkumisel väga kalliks: nii Tallinna kui ka Tartu majaseintele selle tänavakunstniku poolt jäetud teose «Alasti keiser» oksjonivariandi hind tõusis 777 eurolt 1950 eurole.

Tartu loomemajanduskeskuse juht Reigo Kuivjõgi oli tulemustega väga rahul. Oksjonit juhtis Jaanika Tammaru, kes töötab lavastaja, näitleja, muusiku ja koreograafina teatris Must Kast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles