Koerte kiibistamiskohustus tekib Tartus juulikuust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koera kiibistamine loomakliinikus
Koera kiibistamine loomakliinikus Foto: Raigo Pajula

Linnavolikogu kinnitas täna uue koerte ja kasside pidamise eeskirja, mis kohustab koeraomanikke oma lemmikloomi kiibistama ja registrisse kandma. Kehtima hakkab uus kord juulikuust.

Uue eeskirja järgi tuleb Tartus peetav koer märgistada mikrokiibiga ning kanda Eesti Väikeloomaarstide Seltsi Eesti lemmikloomaregistrisse hiljemalt kolme kuu jooksul pärast koera sündi, Teatas volikogu pressiesindaja. Vanema koera puhul ühe kuu jooksul alates koera võtmisest.

Kasside ja muude lemmikloomade kiibistamine ja registreerimine ei ole kohustulik, küll aga soovitatav.

Seni on koerad tulnud registreerida Tartu linna peetavas lemmikloomaregistris, mis pole praktikas osutunud efektiivseks. Loomaarstid ja loomade varjupaiga töötajad sellele registrile juurde ei pääse, samuti on loomapidajate jaoks olnud arusaamatu vajadus tulla looma registreerimiseks linnavalitsusse.

Enamik loomaarste ning Tartu linna koduta loomade varjupaik kasutab oma igapäevatöös Eesti Väikeloomaarstide Seltsi kiibimärgistusel põhinevat lemmikloomaregistrit, mis võimaldab loomi identifitseerida ja omanikel oma kadumaläinud lemmiku üles leida.

Kiipide paigaldamise ja registrisse kandmisega tegelevad loomaarstid.

Uus koerte ja kasside pidamise eeskiri jõustub selle aasta 1. juulist. Üleminekuajaks on ette nähtud kuus kuud ehk käesoleva aasta lõpuks peaksid kõik koerad olema märgistatud ja Eesti lemmikloomaregistrisse kantud ning Tartu linna register lõpetab tegevuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles