Volikogu tühistas Madruse tänavanime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil endine Madruse tänav.
Pildil endine Madruse tänav. Foto: Margus Ansu

Tartu volikogu tühistas märtsis vastu võetud määruse Ujula-Kvissentali linnaosas  tänavatele nime määramisest, millega pandi ühele tänavale nimeks Madruse ja sellega ristuvale tänavale nimeks Talmani.

Pärast tänavanime määramist laekus Tartu linnale selle kohta vaie advokaadibüroo vahendusel ja  elanike seisukoht 15 allkirjaga, kus protsestiti uue nime vastu. Aadressid sellel tänaval olid Kvissentali tee järgi ja elanikud soovisid selle nime säilimist.

Vaides oli toodud ka mõte, et tänavanimi Madruse toob kaasa põhjendamatu ebavõrdsuse ja elanike alavääristamise, kui kõrval on Kapteni ja Lootsi tänav.

„Selleks, et minna edasi, on mõnikord vaja minna samm tagasi,“ ütles abilinnapea Jarno Laur. Laur nentis, et linnavalitsuse seisukoht on, et linnaelanike  pole mõtet vaidemenetluse raames seda olukorda  lahenda, vaid alustada protsessiga otsast peale.

"Uskumatu, kui palju kirgi ja emotsioone on põhjustanud tänavanimi," nentis kõnetoolist volikogu kultuurikomisjoni esimees Nikolai Põdramägi.

Volikogu esimees Vladimir Šokman ütles, et kohtumisel elanikega oli arutatud kompromissnime Uus-Kvissentali, mis ka sobivat, kuid parem oleks Vana-Kvissentali. Uue nime panemine ei olnud siiski tänase päevakorra küsimus.

Volikogu liige Aivar Riisalu küsis, et kas tõesti peab nii kergelt alla andma. Volinik Kadri Leetmaa leidis, et võiks siiski olla armuline. 

Linnavalitsus oli võtnud ette Kvissentali  aadressandmete korrastamise, sest Kvissentali tee on olnud nagu haraline õunapuu, mis ei hõlbusta aadressi järgi soovitud kohta jõudmist, aga see on aadressi mõte. Nüüd on tänavaosa ametlik nimi jälle Kvissentali tee.

Tühistamise poolt hääletas 12 volikogu liiget, vastu 10.

Järgmiseks päevakorrapunktiks on kesklinna haljasalale nime määramine. See on seni tuntud Politseiplatsina, uueks nimeks pakutakse Peeter Põllu park.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles