Tanel Tein: viimase mängu vormistamine on psühholoogiliselt keeruline

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rocki endine mängija Tanel Tein.
TÜ/Rocki endine mängija Tanel Tein. Foto: Margus Ansu

TÜ/Rocki endise mängija Tanel Teini sõnul kujuneb homme Tartus peetav korvpalli finaalseeria viies mäng äärmiselt keeruliseks ja psühholoogiliselt raskeks.

«Rocki enesekindluse tipphetk oli eelmise mängu esimesel poolajal. See aeg, mis õnnestuti, oli äärmiselt vajalik, sest teine poolaeg oli juba pigem võrdsete mäng. Pigem võttis Kalev natukene tagasi. Ja see on alati oht järgmiseks mänguks,» ütles Tein ning märkis, et viimase mängu vormistamine ei saa olema kerge.

«Viimase mängu vormistamine on väga raske. See on äärmiselt keeruline psühholoogiline probleem. Kas sa ikka õnnestud? Ja kui ebaõnnestud ja vastane õnnestub, mis siis edasi saab. Kalevil piisab ju üks võit kätte saada ja mäng läheb jälle Tallinna... Loeb see üks ja ainuke mäng,» rääkis Tein.

Samas on Rock kasvanud Teini sõnul mäng-mängult võistkonnaks, mis on finaalides kõige olulisem. «Alustades sellest, et treener ise suutis juba teises mängus rahulikuks jääda. See kõik näitab, et Rockil on seis läinud järjest paremaks. Kui Tanel Kurbas, kes on olnud Rockis selge liider, suudab viiendas mängus samasuguse esituse teha, siis ei ole võitjas mingisugust kahtlust,» lausus Tein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles