Tartumaalased eelistasid digitaalset loodusõpet

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaalt valiti parimaks mulluseks keskkonnaprojektiks Palupõhja ja Muraste looduskoolide digitaalne loodusõpe.
Tartumaalt valiti parimaks mulluseks keskkonnaprojektiks Palupõhja ja Muraste looduskoolide digitaalne loodusõpe. Foto: KIK

Keskkonnaprojektide toetusi eraldav keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) korraldas parima maakonnaprojekti väljaselgitamiseks rahvahääletuse, Tartumaal kogus suurima toetuse Palupõhja ja Muraste looduskooli digitaalne loodusõpe.

Palupõhja ja Muraste looduskool töötasid digiajastule kohaselt välja kaheksa õuesõppeprogrammi, mis aitaksid tahvelarvutite ja nutitelefonide kaasamisega äratada lastes huvi looduse vastu, seisab selgituseks KIKi kodulehel.

Näiteks saavad õpilased nüüd paberi asemel täita vaatlusprotokolle tahvelarvutis või siis tuvastada loomaliike välimäärajate asemel digimäärajatega.

KIKi keskkonnaprogrammist 48 500 eurot toetust saanud projekti elluviija on Tartu keskkonnahariduse keskus. Facebooki lehel korraldatud rahvahääletusel anti selle projekti poolt 48 häält.

Jõgevamaal valiti 122 häälega parimaks Torma valla Sadala põhikooli tõhusama küttesesüsteemi projekt.

Eelmisel aastal teostati KIKist saadud toetuste abil 1089 projekti üle Eesti. Nende hulgast valisid maakondliku konkursi projektid välja KIKi projektikoordinaatorid ja maakondlikud esindajad.

Rahvas sai KIKi parimat maakonnaprojekti valida 2014. aastal tehtud 75 töö ja ettevõtmise vahel alates laste loodusmatkadest kuni suurte vee- ja soojamajandusprojektideni.

Eesti igas maakonnas selgitati viie kandidaadi hulgast rahva lemmik. Projektidele anti nädalase hääletamise käigus kokku 2722 häält.

Parima maakonnaprojekti teostaja saab tunnustuseks seinamärgi, mille võib kinnitada oma soovi järgi kas hoone fassaadile või siis ruumidesse. Konkurssi on kavas hakata korraldama igal aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles