Tartumaa noored sulgpallurid võistlesid Siguldas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline sulgpalliturniir Siguldas, kus lõid kaasa ka Tartumaa noorsportlased.
Rahvusvaheline sulgpalliturniir Siguldas, kus lõid kaasa ka Tartumaa noorsportlased. Foto: Sulgpalliklubi Triiton

Läinud nädalalõpul Lätis Siguldas peetud rahvusvahelisel noorte sulgpalliturniiril lõi kaasa ka 14 sportlast Eestist, Tartumaalt.

Sel korral olid turniiril esindatud viie riigi sportlased, rääkis Triitoni klubi juht ja treener Mart Siliksaar. Lisaks turniiri korraldajanud lätlastele olid Siguldasse võistlema sõitnud noorsportlased veel Valgevenest, Poolast, Leedust ja Eestist. Eesti esindusse kuulus kuus noorsportlast Nõo sulgpalliklubist ja kaheksa mängijat Eesti suurimast sulgpalliklubist Triiton, Tartust.

Turniiri lõppedes tõusid meie mängijad poodiumile viiel korral. Kuni 15-aastaste tüdrukute paarismängus saavutas kolmanda koha Valeria Vassiljev (Triiton), kelle partneriks sel turniiril oli lätlanna Una Berga. Samas vanuseklassis saavutasid teise koha Kirke Karolin Heiter ja Kristiina Kütt (Nõo sulgpalliklubi).

Kuni 13-aastaste poiste paarismängus jõudis finaali Nõo Sulgpalliklubi paar Oskar Männik-Rannar Zirk, kelle laeks sellel turniiril jäi samuti teine koht. Kuni 11-aastaste poiste üksikmänguturniiri teine koht tuli Triitoni klubisse, mille võitmisega sai hakkama treener Liis Simpsoni õpilane Daniel Kornejev.

Esikohata Eesti mängijad Siguldast siiski tagasi ei pöördunud. Kuni 11-aastaste tüdrukute konkurentsis tõi oma suure tahtmise toel kastanid tulest välja Eesti oma vanuste tüdrukute esinumber Katre Nael. Katre kohtus finaalis Läti kuni 11-aastaste esinumbri Anna Kupca'ga, kelle ta alistas ka mullu detsembris Tartus Triitoni korraldusel toimunud Eesti suurimal rahvusvahelisel noorteturniiril oma koduväljakul. Mõistagi ihkas Kupca nüüd oma koduväljakul revanši ja finaal kujuneski ülimalt pingeliseks. Lõpptulemus jäi 20:22; 21:18; 22:20 neljandat aastat Triitonis treener Kätrin Lepa juhendamisel treeniva Katre Naela kasuks.

Sigulda rahvusvahelise noorteturniiri esikoht oli Naelale vääriliseks tasuks kogu turniiril näidatud hea mängu eest, mille pealt on hea usinalt edasi treenida. Tervikuna said kõik turniiril osalenud Tartumaa noored sulgpallurid hulga häid rahvusvahelisi mänge ning tulid tagasi meeldivate emotsioonidega, lisas Mart Siliksaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles