Une-Mati tuli uute udujuttudega

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Vilepi kirjutatud ja Priit Rea illustreeritud 56-leheküljelises raamatus on 12 udujuttu.
Heiki Vilepi kirjutatud ja Priit Rea illustreeritud 56-leheküljelises raamatus on 12 udujuttu. Foto: Repro

Karlova päevade laadal loodusmaja ja loomemajanduskeskuse pargis oli teiste hulgas leti üles seadnud lastekirjanik Heiki Vilep. Muude trükiste seas oli uusim, aprillis trükikojast tulnud «Une-Mati uued udujutud», mille esitlus Tartu kirjandusmajas on teisipäeval.

Nagu Vilepi mõne teise teosega juba juhtunud, on sellelgi raamatul tema loomingus eelkäija. Aastal 2008 ilmunud «Une-Mati udujuttude» menu julgustas autorit väikese Madli ja vingerpussitava vigurjutupuhuja Une-Mati uued kohtumised lugejate ette tooma. Need raamatud erinevad ka illustreerija poolest: toona Ott Vallik, nüüd Priit Rea.

Autori sõnul on udujutud mõeldud pereraamatuks. Issil-emmel on ette lugedes võimalus lapsele üht-teist seletada ja samas ka ise pisut pihku itsitada. Nõnda et esitlusele teisipäeval kell 18 Tartu kirjandusmajas (Vanemuise 19) ei ole oodatud kaugeltki vaid väikesed lapsed. Nii näiteks on lubanud sinna minna ka üsnagi täiskasvanud Merca.

Teine esitlus on järgmisel nädalal, 28. mail kell 12.15 Tartu linnaraamatukogus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles