Valgekaartlase päevikud jäid müümata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pjotr Bogdanovi päevikud Gildi galeriis.
Pjotr Bogdanovi päevikud Gildi galeriis. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval Gildi galeriis aset leidnud kunsti- ja antiigioksjonil pakkumisel olnud seitse päevikut, mis kuulusid Vene valgekaartlaste valitsuse põllumajandusministrile Pjotr Aleksejevitš Bogdanovile, jäid ostja puudumisel müümata.

Sündmuse korraldaja Jaak Metsalu ütles, et järgmisena pakub ta neid päevikuid ühel eelseisval Riia oksjonil. Kuna päevikuis on palju Lätisse puutuvat, siis usub ta, et sealse vene kogukonna hulgast võiks ostja leiduda.

Metsalu jäi seekordse müügiga muidu rahule, kuna 50 pakutud kunstiteosest ja antiikesemest õnnestus ära müüa 15, sealhulgas neli antiikeset.

«See on protsentuaalselt väga hea tulemus,» arvas Metsalu.

Kohal oli viis ostjat ja umbes samapalju jälgijaid, ka oli tulnud neli kirjalikku pakkumust Tallinnast.

Kõik teosed ja antiikesemed läksid müüki alghinnaga, enampakkumisi ei olnud.

Gildi galerii oksjoneid korraldavad äriühingu Jacob Antiquitas omanik Jaak Metsalu ja galerist Rosalie Pedassaar ning laupäevane oksjon oli neil teine.

Metsalu rääkis, et nad jätkavad ühiste näitusmüükide korraldamist ning et sügisel tuleb ka üks tavalisest edevam suurmüük.

Oksjoneid kavatsevad Metsalu ja Pedassaar korraldada Tartus edaspidi kord aastas, mitte sagedamini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles