Tartu võõrustab suurt hulka võistlustantsijaid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsijate ring eelmise aasta Tartu Cup võitlustelt.
Tantsijate ring eelmise aasta Tartu Cup võitlustelt. Foto: Jaanus Tihanov

16. mail leiab Tartus A.Le Coq`i spordimajas juba kaheksandat korda aset Eesti karikavõistluste etapp võistlustantsus ehk Tartu Cup.

See on tantsuspordi tippüritus, kus parketil võistlevad 462 tantsupaari kuuest riigist. Näha saab nii standard- kui ladina-ameerika tantse ning tantsijaid hindab rahvusvaheline kohtunikekogu.

Võistluste korraldajad Martin  Parmas ja Kaisa Oja–Mehine õpetavad ise Tartu tantsukoolis Prestige. Nad ülevad, et soovivad lisaks kõrgetasemelisele võistlustantsule pakkuda pidulikku glamuurset õhkkonda ning seda, et nii pealtvaatajad kui võistlejad end hästi tunneksid.

Neile teeb rõõmu, et Tartu Cup on muutunud  populaarseks ka väljaspool Eestit ning et Tartusse tullakse hea meelega võistlema. Võistlejaid on veel Lätist, Leedust, Valgevenest, Soomest ja Venemaalt.

Tartlastest tantsupaaride boonuseks on, et neile elab kaasa kodupublik ning seekord ei pea nad varahommikul startima, et õigeks ajaks päral olla.

Võistlust alustavad kell 10 D klassi tantsijad. Kell 13 alustab C klass ja kell 17 vabaklass. Võistlevad erinevate vanuseklasside tantsupaarid lastest kuni täiskasvanuteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles